18 Декември, 2019 14:11 1 856 0

Български щангист остана без права заради допинг

  • щанги-
  • щангист-
  • допинг-
  • спрени права-
  • вдигане на тежести

Състезаващият се за Азербайджан българин Валентин Христов

Български щангист остана без права заради допинг - 1
Снимка: БГНЕС

Украинският щангист Алексей Торохтий бе дисквалифициран за две години заради нарушаване на антидопинговите правила.

Санкцията за украинеца е в сила от 18 декември 2018 и изтича на 17 декември 2020 година. Щангистът бе с временно спрени права преди година след повторно отваряне на допинг пробите от Олимпиадата в Лондон през 2012 година, където той завоюва злато в категория до 105 килограма. 33-годишният спортист е дисквалифициран за прием на дехидрохлорметилтестостерон.

Уличени в употреба на допинг и дисквалифицирани за по две години са още олимпийският шампион от Рио 2016 Руслан Нурудинов от Узбекистан, европейският шампион Николай Новиков (Беларус), състезаващият се за Азербайджан българин Валентин Христов и Мелине Далузян (Армения).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА