Last news in Fakti

22 Декември, 2019 21:22 1 881 2

Лацио отново победи Ювентус, този път с цената на трофей

  • лацио-
  • ювентус-
  • суперкупа на италия

Силен завършек на годината за столичани

Лацио отново победи Ювентус, този път с цената на трофей - 1
Снимка: БГНЕС

Лацио победи Ювентус с 3:1 във финала за Суперкупата на Италия, провел се в Рияд (Саудитска Арабия), пише dsport. Лацио спечели Купата на Италия преди броени месеци след победа над Аталанта с 2:0, а Ювентус си заслужи мястото на игралия се финал заради спечелената шампионската титла на страната. Мауруцио Сари пък се провали в първия си финал начело на Юве. Преди 15 дни пък Лацио отново надви Юве с 3:1, но в Серия А.

Мачът започна без излишни рискове и опасни атаки през първия четвърт част. В 16-ата минута обаче Лацио поведе в резултата. Опасно центриране бе добре отклонено с глава от Сергей Милинкович-Савич, който намери Луис Алберто, а испанецът не се поколеба да разстреля Шчесни от близко разстояние в купа от играчи.

Последва опит за натиск от Юве, но Кристиано Роналдо не намери вратата след шут от добра позиция. Последваха няколко корнера за „старата госпожа”, а в 30-ата минута Пауло Дибала отправи страховит изстрел, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Лацио. Мигновенно лациалите отговориха след опасен шут на Хоакин Кореа, но и той не уцели вратата.

В 45-ата минута Кристиано Роналдо навърза бранител в светлосиньо и стреля по земя от дъгата на наказателното поле, Стракоша отрази удара, но топката попадна в Дибала, който на празна врата от броени метри не очакваше втора покана и изравни за 1:1.

Второто полувреме стартира с множество корнери и за двата тима, които не доведоха до ситуации за попадение. Роналдо отново се опита да затрудни Стракоша в 71-вата минута, но за щастие на албанския вратар, топката мина встрани.

В 73-ата минута Лазари от състава на Лацио центрира отдясно, топката се отби в крак на бранител от Ювентус и отиде на втора греда, където бе Сенад Лулич, който буквално щеше да скъса мрежата със зверски шут от 5 метра. Така носителят на Купата на Италия за последния сезон излезе напред в резултата.

Ювентус не успя да създаде нужните шансове за изравнителен гол, а Лацио стигна и до нов гол в 94-ата минута, когато Дарио Каталди реализира превъзходен пряк свободен удар от 22 метра. Топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията на вратата на Юве. При нарушението бе изгонен Родриго Бентанкур за втори жълт картон от състава на "старата госпожа".

Така „римските орли” вдигнаха втори трофей в рамките на календарната 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а не бе

    9 3 Отговор
    победи ли ги, направо ги размазаха, оня нещо не го видех да скача....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.