Last news in Fakti

24 Декември, 2019 20:10 2 999 6

Отрязаха носа на бронзовия Златан Ибрахимович

  • златан ибрахимович-
  • статуя-
  • вандализъм

Фенски страсти в Швеция

Отрязаха носа на бронзовия Златан Ибрахимович - 1
Снимка: БГНЕС

Вандали отрязаха носа на статуята на шведската футболна звезда Златан Ибрахимович пред стадиона на Малмьо. Бронзовата скулптура на нападателя стана обект на множество посегателства от страна на фенове на родния му отбор, след като през миналия месец той закупи 25-процентов дял от стокхолмския Хамарби.

Ибрахимович проби в големия футбол именно с екипа на Малмьо, а през октомври Шведската футболна федерация постави 3.5-метрова негова статуя пред стадиона на родния му клуб в знак на уважение за приноса му към развитието на футбола в страната.

В други акции в края на ноември бесните запалянковци на Малмьо запалиха скулптурата и изписаха със спрей расистки обиди към Ибрахимович, а на 12 декември краката на статуята бяха прорязани.

През този месец беше пусната и петиция за премахването на скулптурата, която вече е подписана от над 8 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 15 Отговор
    ПРОСТАЦИ
  • 2 нали

    21 5 Отговор
    мигрантския боклучец трябва да бъде изгонен.
  • 3 мани мани

    18 3 Отговор
    просто е, не искат паметници на резняци! толерастията либерална е само привидна и е лицемерна! инак красноречива е действителността реална! :) европа не ще резняци! юдеите, в т'ва число сте ва, уроди!
  • 4 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    те и буя му ще отрежат

    Коментиран от #5

  • 5 Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "vasik atanasova":

    И ще ти го дадът да си го слагаш.
  • 6 Ацо

    2 2 Отговор
    Златан е един от малкото "терминатори" останали във съвременния футбол! Доказал се е във всички клубове където е играл! Ако не бяха такива като него и Ларсон да разчупят дърварския стил на Шведите нямаше да имат успехите от последните 25 години!