Last news in Fakti

26 Декември, 2019 14:09 2 270 0

Еден Азар отрязал Байерн Мюнхен заради брат си

  • еден азар-
  • челси-
  • реал мадрид-
  • байерн мюнхен-
  • торган азар

Грийн, който сложи край на активната си състезателна кариера през лятото, напълно разбира решението на Азар

Еден Азар отрязал Байерн Мюнхен заради брат си - 1
Снимка: БГНЕС

Белгийският национал Еден Азар премина през лятото от Челси в Реал Мадрид за около 100 милиона евро. Халфът обаче имал възможност да избере и германския шампион Байерн, но за 28-годишния футболист трансфер в Бундеслигата не бил на дневен ред.

„Еден изключи тази вероятност. За него нещата бяха такива: „Няма да отида там, защото моят брат играе в Германия. Тогава ще се говори там само за Еден и неговия брат““, разкри бившият съотборник на Азар и вратар в Челси Роб Грийн пред авторитетното издание The Athletic.

Грийн, който сложи край на активната си състезателна кариера през лятото, напълно разбира решението на Азар. „Той имаше предвид, че неговият брат може да направи име там като Торган Азар, а не като брата на Еден Азар. Някои може да го сметнат като един вид арогантност, но в действителност е великодушно действие“, обясни още 39-годишният бивш вратар.

Торган Азар играе от този сезон в Дортмунд, а преди това 26-годишният халф защитаваше честта на Мьонхенгладбах. Братята Азар са важни за белгийския национален тим.

Междувременно ръководството на Байерн планира да включи Хави Мартинес в сделка по привличането на друг футболист от Баската автономна област - Унай Нунес. 22-годишният защитник на Атлетик Билбао е сред основните трансферни цели на баварците, които ще се съревновават за подписа на бранителя с Уест Хям.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА