Last news in Fakti

27 Декември, 2019 07:07 1 508 0

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)

  • манчестър юнайтед-
  • висша лига-
  • нюкасъл

Отборът на Оле Гунар Солскяер спечели с 4:1 срещу Нюкасъл на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед записа един от най-добрите си мачове от началото на сезона. На собствения си "Олд Трафорд" момчетата на Оле Гунар Солскяер спечелиха с 4:1 срещу Нюкасъл.

Началото на срещата не предвещаваше подобен резултат, тъй като "свраките" поведоха с попадение на Матю Лонгстаф в 17-ата минута. Домакините бързо изравниха чрез Антони Марсиал, а до почивката вече водеха с 3:1 след голове на Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд. В началото на втората част Марсиал се разписа още веднъж.

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След този успех "червените дяволи" са седми в класирането, но не толкова далече от четворката, тъй като разликата между тях и четвъртия Челси е само четири точки.

"Червените дяволи" не започнаха двубоя убедително. Още в 24-ата секунда Скот Мактоминей получи жълт картон, който е най-ранният в историята на Висшата лига. Халфът получи и удар малко по-късно, който го накара да куцука известно време.

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Тимът на Солскяер първи застраши вратата на съперника. Рашфорд се пробва от фаул, а от последвалия ъглов удар Магуайър прати топката над вратата от добра позиция.

Контраатаките на Нюкасъл създаваха проблеми на домакините. При първия опит не се стигна до добър удар. При втория Дуайт Гейл бе изведен отлично от Жоелинтон, но стреля неточно. Секунди по-късно защитата на Ман Юнайтед отново бе надиграна. Жоелинтон запази топката от Магуайър в наказателното поле и намери Матю Лонгстаф, който я спря и с нисък удар откри резултата.

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

За 19-годишния халф това е втори гол във Висшата лига, а първият отново бе срещу "червените дяволи", след като през октомври той донесе победата на своя тим в ответната среща.

Домакините, които получиха гол в 14-ти пореден шампионатен мач, отговориха бързо. Удар на Фред не се оказа проблем за Дубравка след рикошет. Вратарят на Нюкасъл обаче не се справи с удар на Марсиал в 24-ата минута. Французинът стреля ниско и топката се озова в мрежата.

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Свраките" не се възползваха от доброто си начало, а сами си създадоха проблеми. В 36-ата минута Дубравка подаде на Шар, който не успя да се ориентира добре, и прати топката на крака на Грийнууд. Младият талант напредна и с фантастичен удар изведе Ман Юнайтед напред в резултата.

Тимът на Солскяер зарадва феновете с още един гол преди почивката. След центриране на Уан-Бисака топката бе засечена с глава от Рашфорд. За Маркъс това беше 11-и гол в първенството за този сезон, което е негов личен рекорд. Така Манчестър Юнайтед завърши силно първото полувреме и си осигури солиден аванс.

За началото на втората част на терена се появи Пол Погба. Французинът, който преди няколко дни Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

записа първи минути от септември, замени Мактоминей, който получи травма в началото на срещата.

След почивката "червените дяволи" имаха тотално преимущество. Погба бе близо до гол, но топката мина встрани от вратата след удара му. Сънародникът му Марсиал направи резултата 4:1 в 51-ата минута. Той се възползва от грешка на Матю Лонгстаф и озовал се сам срещу Дубравка, елегантно копна топката.

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След попадението в началото на второто полувреме Нюкасъл сякаш се предаде и домакините доминираха до края на срещата. Те постепенно намалиха темпото, въпреки че имаха положения да увеличат преднината си. Марсиал, Грийнууд и Погба бяха близо до ново попадение. Дори Люк Шоу и Магуайър си пробваха късмета и можеха да се разпишат.

Манчестър Юнайтед се забавлява на Коледа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В последната част от двубоя тимът на Солскяер контролираше двубоя, който заприлича на тренировка на "червените дяволи". Мениджърът пък смени Рашфорд и Марсиал в опит да им даде известна почивка преди гостуването на Бърнли след два дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА