Last news in Fakti

5 Януари, 2020 11:25 6 625 5

Антъни Джошуа намекна за голямо решение

  • антъни джошуа-
  • световни титли-
  • отказ от една-
  • wbo-
  • ibf

Британецът е готов да се откаже от една от титлите си

Антъни Джошуа намекна за голямо решение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Антъни Джошуа (Великобритания) заяви, че е готов да се откаже от една от титлите си при необходимост.

30-годишният Джошуа си върна шампионските колани на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) в началото на декември, след победа по точки над мексиканеца Анди Руис, пише Гонг.

"Винаги съм казвал, че не шампионските колани ме правят този, който съм. Аз си оставам шампион, дори да се наложи да овакантя един от поясите. Това ще ми даде възможност да се срещна с други шампиони. Вече съм побеждавал четирима от световните шампиони. Ако се наложи да се откажа от някой от коланите, ще бъде дори по-интересно. Ще го направя, ако трябва. Но след това ще си го върна", коментира Джошуа.

До лятото на тази година британецът трябва да направи задължителни защити на световните си титли във версиите IBF и на WBO, чиито претенденти са съответно Кубрат Пулев (България) и Олександър Усик (Украйна).

Твърде възможно е, обаче, ако не бъде постигната допълнителна договорка с федерациите, Джошуа да оваканти една от титлите, тъй като няма достатъчно време за организиране на два мача.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 1 Отговор
    Пак студена вода за съжаление.
  • 2 ???

    4 0 Отговор
    Като погледнете нагоре по какво се различава тази статия от горната с дата 24.12.2119
  • 3 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    голямото решение е да играе с дионтей уалдер
    той ще се откаже от много титли
    ако ли не ще му ги вземат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 nimportequi

    1 0 Отговор
    Честно казано предпочитам да го видя срещу Усик вместо Пулев.