5 Януари, 2020 22:45 1 344 0

Верстапен напомня на младия Сена, твърдят от Хонда

  • макс верстапен-
  • хонда-
  • аертон сена

Според главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко, Макс дори е най-бързият пилот, но като цяло Люис остава по-добър.

Верстапен напомня на младия Сена, твърдят от Хонда - 1
Макс Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен напомня на младия Аертон Сена. Това твърди управляващият директор на Хонда за Формула 1 Масаши Ямамото. През миналата година холандецът за първи път кара с японските мотори и записа най-добрия сезон в кариерата си, предаде Clubs1.bg.

Той взе 3 победи в Австрия, Германия и Бразилия, 2 полпозишъна, и завърши на 3-о място в шампионата при пилотите. Пред него бяха само Хамилтън и Ботас с Мерцедес.

Според главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко, Макс дори е най-бързият пилот, но като цяло Люис остава по-добър.

„Ние в Хонда гледаме на Макс като важен фактор от нашия проект, каза Ямамото. – Той е млад, но карането му е наистина впечатляващо. Изглежда като младия Сена. Макс отдава уважение към Хонда. Това, че показа логото на компанията на подиума в Австрия, потвърждава, че е щастлив.

Страстта, която Верстапен показа по пътя към победите, направи взаимоотношенията ни с него по-силни. Ние искаме да му предоставим добър двигател. Но и четиримата пилоти (тези на Ред Бул и Алфа Таури) са важни за нас.“


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА