Last news in Fakti

14 Януари, 2020 17:57 1 399 0

Нов спонсор за Уилямс

  • уилямс-
  • формула 1-
  • спонсор

В последните месеци британците загубиха два от основните си спонсори

Нов спонсор за Уилямс - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Уилямс обяви подписването на договор с нов спонсор за предстоящия сезон във Формула 1. В последните месеци британците загубиха два от основните си спонсори, но с подписването със световния лидер в производството и дистрибуция на кафе Lavazza може да се каже, че ще си отдъхнат поне за момент.

За началото на сезон 2020 с Гран При на Австралия логото на италианската компания ще присъства върху новия болид на славния британски тим FW43, както и в гаражното пространство на отбора, върху екипите на механиците и върху състезателните гащеризони на пилотите Джордж Ръсел и Николас Латифи.

Привличането на Латифи започва да дава своите плодове, защото именно канадският пилот има основни заслуги за привличането на Lavazza в семейството на Уилямс. Италианците подкрепят кариерата му от 2016 година насам, като отделно от това баща му – милиардерът Майкъл Латифи, също ще налее пари в бюджета на изпадналия в тежко положение в последните години отбор на Уилямс.

"Двете компании споделят подобни ценности – изграждаме бизнеса си около страстта към работата и към нашия продукт. Тази наша отличителна черта в комбинация с иновации и предприемачество осигурява стабилни основи за силно партньорство", коментира Клер Уилямс, заместник-шеф на екипа на Уилямс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА