Last news in Fakti

14 Януари, 2020 18:16 1 343 0

Екс звезда на Юве и Ливърпул спира с футбола

  • ливърпул-
  • ювентус-
  • момо сисоко

Решението за това бе трудно за вземане и за казване

Екс звезда на Юве и Ливърпул спира с футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият полузащитник на Ливърпул и Ювентус Момо Сисоко обяви, че спира с футбола. Малиецът, който след седмица ще навърши 35 години, игра за последно за второтодивизионния френски клуб Сошо през миналия сезон.

"Тук съм, за да обявя, че това е краят на моята кариера. Тя приключи. Решението за това бе трудно за вземане и за казване", сподели Сисоко пред телевизионният канал RMC Sport.

Сисоко игра за 14 отбора в кариерата си, в това число Оксер, Ливърпул, Валенсия, Пари Сен Жермен, Ювентус, Фиорентина и Леванте и спечели седем отличия. С Валенсия Сисоко взе титлата в Испания, Суперкупата на Европа, както и Купата на УЕФА, което бе последвано от купа на Англия, Суперкупа на Европа и трофея Къмюнити шийлд с Ливърпул.

Малиецът има и една титла с Пари Сен Жермен. С националния отбор на Мали полузащитникът игра на финалите на Купата на Африканските нации през 2004, 2008, 2010 и 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА