Last news in Fakti

21 Януари, 2020 10:26 2 635 1

Задава се смяна на собствеността във F1?

  • формула 1-
  • мерцедес-
  • смяна на собствеността-
  • тото волф

Заводският тим на Мерцедес скоро може да има нов собственик?

Задава се смяна на собствеността във F1? - 1
Тото Волф, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Тото Волф търси купувач на заводския тим на Мерцедес за 2021 г. Това твърди известният немски репортер Ралф Бах, който пише за F1insider.com, предават от Clubs1.bg.

От няколко месеца има сериозни спекулации, че немският концерн се готви да напусне F1. И да остане само като доставчик на двигатели, както беше в периода 1994-2009 г.

Според Бaх най-заинтересовани да купят тима от Бракли биха били руският милиардер Никита Мазепин, който през 2018 г. искаше да придобие тогавашния екип на Форс Индия, Лорънс Строл и Роджър Пенске.

Самият Волф също притежава акции в Мерцедес, но едва ли сам би се наел да финансира тима.
Освен това има слухове, че той може да заеме поста на Чейс Кери, като изпълнителен директор на Либърти Медия.

Бившият бос на F1 Бърни Екълстоун смята, че в момента Волф води преговори със Строл, за да му продаде тима на Мерцедес. Има и вариант двамата заедно да купят тима.

Канадецът е на път да закупи контролния пакет акции в Астън Мартин. Екълстоун твърди, че не вижда смисъл в това Мерцедес да остава в спорта като заводски тим след всичко постигнато.

''Защо Мерцедес да продължава да харчи толкова много пари за отбор в F1, при положение, че те спечелиха всичко“, каза британският милиардер. ''По отношение за имиджа, за компанията постигнатото е напълно достатъчно, за да прави маркетинг с хибридни двигатели'', допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    Мерседес от тази година влиза във Формула Е и то със заводски отбор ! Така че е ясно накъде ще са му приоритетите !