Last news in Fakti

22 Януари, 2020 15:05 4 961 10

Антъни Джошуа финтира Пулев и Усик, иска да се бие с Уайлдър

  • джошуа-
  • пулев-
  • усик-
  • световни титли-
  • уайлдър-
  • фюри

''Уайлдър има страхотна дясна ръка, а аз имам страхотна лява ръка. Ще бъде страхотен боксов мач'', разсъждава 30-годишният Джошуа.

Антъни Джошуа финтира Пулев и Усик, иска да се бие с Уайлдър - 1

Световният шампион в тежката категория и носител на четири пояса (WBA, WBO, IBO и IBF) Антъни Джошуа продължава да увърта дали и кога ще се бие срещу Кубрат Пулев. Българският боксьор е официален претендент за титлата на Международната боксова федерация и настоява за мач срещу британеца. За такава среща се заговори за месец май в Истанбул. Джошуа даде официално изявление късно снощи, в което засегна и този въпрос, предава boec.bg.

Попитан срещу кого ще се бие – Пулев и Усик, Джошуа направи поредното си словесно увъртане:

„С този, срещу когото не се бия, ще се бия в крайна сметка. В дивизията в тежка категория всеки е добре дошъл да предизвиква, така че, дори и да не се случи от първия път, един от тях (б.р. – Пулев и Усик) ще се бие с мен в бъдеще. Така или иначе, ще се бием“, в доста уклончив вид даде обещание шампионът.

В интервюто си Джошуа обърна специално внимание на Усик, като отправи сериозни похвали към украинския боксьор.

„Той е най-добрият боксьор в полутежка категория, който изобщо някога сме виждали! След като мина при най-тежките, аз също искам да се състезавам с него. Хората казват „но той е полутежка категория“…, вижте обаче какво направи Ивендър Холифийлд – феноменален боец! Кой казва, че Усик не може да продължи да прави страхотни неща и в горната категория. Но преди да видим мач между нас двамата, той трябва да премине през някои от големите момчета в дивизията. След това аз ще бъда първият, който ще го предизвика“, допълни британецът.

Джошуа направи и друг завой, като изведнъж започна да настоява за мач срещу Дионтей Уайлдър, който притежава пояса в WBC. За американеца предстои очакван с огромен интерес реванш срещу Тайсън Фюри на 22-ри февруари в Лас Вегас.

''Всеки иска Уайлдър да спечели срещу Фюри, защото битка с мен е това, което всеки иска да види. Уайлдър има страхотна дясна ръка, а аз имам страхотна лява ръка. Ще бъде страхотен боксов мач'', разсъждава 30-годишният Джошуа. Той обаче би подкрепил Фюри в този мач.

Наскоро Джошуа изненадващо предложи на Фюри да му бъде спаринг партньор в подготовката за двубоя с Уайлдър. Антъни изтъкна интересна причина, заради която иска Фюри да победи.

„Аз ще подкрепя Фюри, защото представете си каква възможност ще бъде за британските деца да гледат сблъсък за абсолютната световна титла на местно ниво. Бих искал този мач да е тук, във Великобритания“, посочи Джошуа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тренера

    11 4 Отговор
    Прави се на интересен, в крайна сметка ще "кандиса" на Кобрата щото вероятността от другите двама са Яде Бой е в ПЪТИ по голяма но все пак това е спорт, Всеки има своите шансове.
  • 2 Сандо

    17 4 Отговор
    Този Джошуа бягаше като мишка през целия мач срещу Руиз
  • 3 Абе

    14 5 Отговор
    Чернилката ще се бие с нашия но , хич не му се иска с него понеже нашия е доста неудобен за неговия стил но , пък е и най лесен от всички останали погледнато реално без да подценяваме Кобрата . Фюри ще го направи смешен на 100% а , американската чернилка само един му трябва точен в тиквата на британския маймун и е готов ... И ако не е назобен с допинг даже нашия ще го изкриви от бой понеже е с мека глава британчето с нигерийско потекло ...

    Коментиран от #4

  • 4 Филип

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    С две думи очертава се ранно пенсиониране на Джошуа мисля
  • 5 Абе само аз ли виждам

    7 2 Отговор
    ...нещата трезво и мисля че Джошуя избягва Пулев.И накрая няма да има мач Джошуа-Пулев.Поправете ме ако греша.Но Джошуа няма да се бие с Кубрат.
  • 6 Ясна е работата

    5 1 Отговор
    Пулев пак гризна дръвцето.........но .......между другото Джошуа е прав. Ще стане як мач с Уайлдър.

    Коментиран от #8

  • 7 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 4 Отговор
    Кой какво гледа и вижда не знам,но Джошуа ще се бие с кобрата.Той е следващия ,не разбрахте ли.Стига сте писали глупости и не развивайте глупави нелогични теории.
  • 8 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ясна е работата":

    Ясна ти е простотията и неграмотността по отношение на този спорт
  • 9 НЯМА ДА ИМА МАЧ ДЖОШУА-ПУЛЕВ

    2 1 Отговор
    Запомнете го и го разберете най-после!!!
  • 10 гощо

    0 0 Отговор
    В този мач всичко за Джошуа ще приключи! Отърва се от дебелият мексиканец,но тук ще яде бой!