25 Януари, 2020 17:16 878 0

Лестър излъга Брентфорд за ФА Къп

  • фа къп-
  • лестър-
  • брентфорд-
  • 1:0

''Лисиците'' победиха отбора от Чемпиъншип с минималното 1:0

Лестър излъга Брентфорд за ФА Къп - 1
Снимка: Facebook Leicester City Football Club

Лестър победи Брентфорд като гост с 1:0 в среща от четвъртия кръг на ФА Къп. Единственото попадение в срещата бе реализирано от Келеши Ихеаначо още в 4-ата минута, а "лисиците" трябваше да се справят без голмайстора си Джейми Варди. Английският национал напусна терена принудително срещу Уест Хем през седмицата, като все още не е ясно кога ще се завърне в строя. Много е вероятно това да бе последното домакинство на Брентфорд на "Грифин парк" в елиминационните турнири, тъй като тимът ще се премести на новия си стадион в близко бъдеще.

Срещата стартира отлично за гостите и след само 4 минути, Лестър поведе в резултата. Остро подаване от десния бек Джеймс Джъстин прати топката на крака на Ихеаначо, който бе на празна врата и от непосредствена близост с лекота направи 1:0.

Голът даде импулс на "лисиците", които бяха предимно с резерви. Демарай Грей и Ихеаначо изпуснаха от добри ситуации да увеличат преднината на два гола след по-малко от 13 минути.

В 16-ата Емилиано Маркондес от състава на Брентфорд бе оставен непокрит в наказателното поле на елитния тим, но шутът му премина в аут.

До края на първата част и двата тима пропуснаха своите шансове. За Лестър Олбрайтън не се възползва, а за Брентфорд Доминик Томпсън.

В 62-ата минута центриране отдясно бе отклонено от Ибрахим Дервишоглу, а топката срещна левия страничен стълб. При добавката футболистите на Брентфорд не успяха да възпроизведат удар.

В 83-ата пък Лука Рачич стреля много опасно с глава, но вратарят на "лисиците" Уорд реагира бързо и отби в корнер с една ръка.

При последвалия ъглов удар, се получи разбъркване и топката бе изчистена в близост до центъра от състезателите на Брендън Роджърс. Дълъг пас обаче върна топката в наказателното поле, където Браян Мбеумо реализира, но страничната съдийка вдигна флага високо за засада, като от повторенията се потвърди, че решението ѝ е абсолютно правилно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА