Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 21:06 4 386 15

Нурмагомедов иска бой с Мейуедър, но един от рундовете да е по правилата на смесените бойни изкуства

  • флойд мейуедър-
  • бокс-
  • хабиб нурмагомедов
Нурмагомедов иска бой с Мейуедър, но един от рундовете да е по правилата на смесените бойни изкуства - 1
Колаж: Boec.bg

Преди няколко дни бившият боксов световен шампион, Флойд Мейуедър, използва профила си в Instagram, за да попита феновете за предпочитанията им относно следващия му двубой. Боксьорът качи последователни колажи със суперзвездите на UFC Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов.

През август 2017 Мейуедър вече се срещна с Макгрегър в боксов мач в T-Mobile Arena в Лас Вегас, като го нокаутира в десетия рунд. Срещата остана в историята като второто най-успешно финансово бойно събитие.

Бащата на Нурмагомедов, Абдулманап, обясни, че се интересуват от двубой с Мейуедър, но предлагат някои интересни правила за двубоя. От екипа на дагестанеца държат двубоят да е в дванадесет рунда, като единайсет от рундовете да са по правилата на бокса, а един рунд - по правилата на смесените бойни изкуства.

"Мейуедър има статистика в двубойте си от 50 победи и нула загуби. Той е най-великият в бокса и иска да се бие със същия шампион като него, който няма нито една загуба", каза Абдулманап пред ТАСС.

"Всичко е наред, но в момента ни предстои двубой с Тони Фъргюсън. Преди много време решихме, че първо ще приключим с Тони, след което ще търсим двубой с Ломаченко и чак тогава ще се боксираме. Ние обаче имаме едно условие - единадесет рунда бокс и един рунд смесени бойни изкуства", заяви Абдулманап.

"Ще се боксираме единадесет рунда с най-добрия боксьор, така че защо той да не проведе един рунд по правилата на ММА с нас? Но всичко ще се случи след Тони."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нурмагомедов 🤼‍♂️

    4 2 Отговор
    Е непобедим шампион в стила който се бие годините в който няма да бъде победен ще го докажат а боя с тоя (черния🦍🤫) е за пари и нищо друго няма значение кой ще победи изумително много ще забогатеят💰 и двамата от мача за това се прави все пак 💶💵💷 а нашите пари пак ще 💸 пък сега имаме и друг проблем ☄
  • 3 Алфа Вълкът

    4 7 Отговор
    Като ги гледам на снимката, не мога да разбера кой е по-голяма 🐵?
  • 4 Ученика

    9 5 Отговор
    Ако играе истински а не просто за шоу, Мейуедър ще нокаутира Хабиб в първия рунд.

    Коментиран от #5

  • 5 Все тая

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ученика":

    Хабиб не е боксьор както мейуедър не е мма а коментарът ти е смешен отивай да гледаш Дързост и красота ако се збият на улицата mayweather ще остане без крайници

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Алфа Вълкът

    10 10 Отговор

    До коментар #5 от "Все тая":

    Идея си нямаш колко сила и тежест ще има ударът на Мейуедър без ръкавица. Хабиби ще го увият като дюнер в един 7м бял чаршаф и това ще е. Отивай си пишеш домашните лапе.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Факт

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Мейуедър няма да има време да замахне толкова бързо ще се озове на земята Пии си ракията и лягаи че утре си на работа нищо не разбираш от бой ако не си чувал борецът е най-страшния противник паляк
  • 8 Hellish

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Е колко сила и тежест ще имат? Той не е нокаутьор, той е с извънземна защита и това му е невероятното в играта.В истински бой Хабиб ще му влезе в краката и всичко ще свърши.Ако не си на това мнение гледай Джеймс Тони срещу Ранди Кутур. Джеймс Тони в това време е вече бивш световен шампион в тежка а Ранди е бивш шампион на UFC. Бията се по правилата на MMA като всички коментират как този толкова тежко удрящ боксьор ще е нещо страшно с малките ръкавици.Еми сигурно ако беше пласирал удар,но уви Кутур му влезна в краката смъкна го на земята пукна го от шамари и го предаде. И аз съм повече фен на бокса отколкото на борбата като спорт,това не променя факта,че боксьор срещу борец няма шанс. Аз тренирах карате и джудо няколко години имам приятели борци, ако правим спаринг с боксови ръкавици нямат шанс, включим ли и борба и ме отнасят като куцо пиле домат.Както стана с жиужитсото когато навлезе и всички разбраха ,че без него не може.На времето всичко беше теории кое работи кое е по добро.Борба за да си силен в клинч и да събаряш противника, жиужитсу на семята за контрол и предаване/душене. И в стойка поне бокс, защото едни таекуондо кикове 20-30 годишен трудно ще ги усвоиш тепърва някой лакът колянце ,лоу кик горе долу изпитана рецепта.Другото е природни данни ,талант и много много литри пот и часове в залата
  • 9 Някой

    5 1 Отговор
    Хабиб, не е САМО борец. Той е комплексен боец. Може да удря с ръце и крака. Да събаря. Да прави ключове на земята. Боксьора удря с ръце. Или трябва много бързо да му нанесе решаващ удар. Но ако ММА боецът е приличен боксьор и не му позволи...боксьора ще загуби. Не случайно щаба на Хабиб искат само един рунд по правила ММА. Може и да е достатъчен ма Хабиб да го свали. Що не сбият само един рунд по боксови правила а 11 по ММА, да го видим боксьора.
  • 10 Не ако се

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Все тая":

    "сбият" със "с"! 🍺 Но си прав! 👈
  • 11 Не ако се "збият", а ако се

    0 0 Отговор
    "сбият" със "с"! 🍺 Но си прав! 👈
  • 12 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    негърчето няма да изкара и 30 секунди по правилата на мма.руския човекоядец ще го приключи в момента в които съдията даде старт.текдаун и нокаут в рамките на 30 секунди.бокса спрямо мма е детска игра.моите уважения към боксьорите ,но нито имат физика нито уменията да се противопоставят на мма състезателите дори в рамките на минута .
  • 13 Вуйо

    7 0 Отговор
    Малии,какви ,,спецове,, са се изказали по горе. Чупене на крайници,борби,тае куон до, ....тц тц тц.......неизживяно детство.Само за сведение,ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ТАКИВА СРЕЩИ СА ПАРИТЕ , много пари.А не да се трошат бойците. А парите ги взимат от такива като вас.
  • 14 Тра ла ла

    2 0 Отговор
    Смесени бойни изкуства друг път, казва се хамалски бой. Мускул има, но мозък не. Що е то ?
  • 15 Giodurov

    0 0 Отговор
    Ebay li mo maikata