Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 20:48 4 721 4

Над 10 млн. лева за завършване на стадион "Спартак" и обновяване на спортни комплекси

  • стадион спартак-
  • футбол-
  • черно море тича-
  • спортни обекти

Ще се подпомогнат финансово детско-юношеската школа и мъжкият представителен отбор на Баскетболен клуб „Черно море Тича“.

Над 10 млн. лева за завършване на стадион "Спартак" и обновяване на спортни комплекси - 1

Над 10 млн. лева са заложени в бюджета на общината за завършване на ремонта на стадион „Спартак“ и за изграждане и обновяване на спортни комплекси. Един от тях е многофункционалният комплекс в район „Владислав Варненчик”, за който в местната хазна са предвидени малко над 5,9 млн. лева. Това съобщиха от Общински съвет -Варна.

Други близо 2,4 млн. лева общината ще инвестира в спортния комплекс на ул. Студентска“ и в изграждането на парк и спортни съоръжения в кв. „Виница“. Предстои да приключат ремонтните дейности на стадион „Спартак“. Реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни вече завърши, следва построяване на т.нар. фенска трибуна и облагородяване на околните пространства, което ще струва на бюджета 980 хил. лева. Близо 920 хил. лева общината ще вложи в проектиране и основен ремонт на спортен комплекс „Простор“, а около 300 хил. лева са заделени за изграждането на топлообменни станции за използване на геотермална топлина в плувен комплекс „Приморски“.

На вчерашното заседание на ПК „Младежки дейности и спорт“ беше одобрена проекторамката на Програма „Спорт“ за тази година в размер на 1,41 млн. лева, като близо 1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете. Варна ще продължи да защитава титлата си на европейска столица на спорта и ще организира редица значими спортни събития. Сред тях са Световната купа по спортна гимнастика, 80-тият юбилеен плувен маратон „Галата – Варна“, 51-то рали „България“, международният лекоатлетически маратон Варна 2020, IV Черноморски младежки игри, международен турнир по ветроходство и др. Членовете на комисия одобриха също проектобюджетите на Програма „Младежки дейности“ в размер на близо 816 хил. лева и на Програмата за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, възлизаща на 250 хил. лева.

Друго решение, което бе взето в понеделни, е да се подпомогнат финансово детско-юношеската школа и мъжкият представителен отбор на Баскетболен клуб „Черно море Тича“. Съветниците одобриха отпускането на 250 000 хил. лева от местната хазна на клуба, в който се състезават над 400 деца, като по този въпрос престои да се произнесе и ПК „Финанси и бюджет“. Финансово съдействие от общината потърсиха и три клуба по конен спорт – СККС-Варна, ездови клуб „Ангард“ и СК „Хан Кубрат“. Те ще организират състезания по случай Тодоровден и Републикански турнир по прескачане на препятствия през месец май. Исканата сума в размер на 6 000 лв. беше одобрена от членовете на ПК „Младежки дейности и спорт“. Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да поеме разходите за наем на залата за спортна гимнастика, необходима за нуждите на Спортно училище „Георги Бенковски“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    6 1 Отговор
    Ще има ли кой да играе на него?!

    Коментиран от #3

  • 2 Боко тиква

    4 2 Отговор
    Тия 10 млн ще ги вземем от черепа.
  • 3 Върти, сучи ,кючеци,суджуци....

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Азис и Софка ще го пълнят с мангаля.
  • 4 Йозеф

    1 1 Отговор
    Строителството излиза около 250 еур за квадрат на себестойност.