6 Февруари, 2020 15:28 1 881 5

Роден футболист за малко да умре на терена

  • футбол-
  • дунав русе-
  • ботев гълъбово-
  • контрола

Емин си отиваше. Умираше. Добре че има Господ

Роден футболист за малко да умре на терена - 1

Български футболист се размина на косъм от смъртта по време на приятелски мач, игран в Мъглиж между Дунав (Русе) и Ботев (Гълъбово) (2:1), съобщава Блиц.

Още през първото полувреме играчът на втородивизионния тим Емин Ахмед си глътнал езика. Момчето почервеняло, започнало да се задушава и всички на терена изпаднали в паника.

"Емин си отиваше. Умираше. Добре че има Господ. Добре че се намери човек, който да го спаси. Това беше бащата на треньора на вратарите на Ботев (Гълъбово) Мирослав Радев. Той е зъботехник, но явно има опит в тези неща. Успя да спаси Емин буквално в последния момент, за което всички му благодарим", разказа пред Блиц старши треньорът на Дунав Людмил Киров.

"Искам да призова оттук насетне да има линейка и екип на "Спешна помощ" даже и на контролите. Знаете ли каква страшна гледка беше. Не е за описване. Важното е, че момчето се оправи, но си беше страшничко да го наблюдаваш как си отива. И не е никак лесна работа да извадиш глътнат езика. Бащата на Миро заслужава голяма похвала", каза още Киров.

"Как доиграхме мача, ние си знаем, както и футболистите на Ботев (Гълъбово)", завърши треньорът на Дунав след победата с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКСПЕРТА

    4 5 Отговор
    И КОЕ МУ Е ТРУДНОТО ДА МУ БРЪКНЕШ С ПРЪСТИ В ГЪРЛОТО ДА МУ ИЗДЪРПАШ ЕЗИКА, ТЕ ГЛЕДАЛИ КАК УМИРА ХАХАХА

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Помогни си сам

    4 0 Отговор
    Един курс за първа долекарска помощ е няколко часа. Препоръчвам на всички.
  • 3 Баце

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕКСПЕРТА":

    Верно е късметлия. Ако е опрел до теб, да си му го вкарал още по-навътре. И така да си го спасил.
  • 4 Дедо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕКСПЕРТА":

    Така не се вади език...идиот!
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    По гръб на земята или на пейка и главата се извива максимално надолу и назад, но с мярка. Така езикът сам си освобождава трахеята.
    Действително хъркането е доста зловещо при глътнат език и е нормално човек без опит да се паникьоса....