9 Февруари, 2020 10:34 4 458 2

Джон Джоунс продължава да пише история в UFC

  • джоунс-
  • рейес-
  • мач-
  • титла-
  • запазване-
  • рекорд-
  • ufc-
  • мма

Американецът успя да запази титлата си след оспорван мач срещу Доминик Рейес

Джон Джоунс продължава да пише история в UFC - 1
Снимка: instagram

Джон Джоунс (26-1 MMA, 20-1 UFC) удължи легендарната си серия от шампионски защити с победа чрез единодушно съдийско решение в иначе изключително оспорвана главна битка срещу претендента Доминик Рейес (12-1 MMA, 6-1 UFC) на UFC 247. Кралят на лека-тежка категория продължава да властва, но четвъртият в ранглистата се постара да го принуди да трепери до последния момент в очакване на оценките на съдиите.

Те присъдиха 48-47, 48-48 и 49-46 в полза на шампиона, въпреки че дуелът бе наистина много динамичен и равностоен, като това бе само едно от няколкото противоречиви решения по време на галавечерта. Особено любопитно бе решението на един от съдиите - Джо Солис - да отбележи 4:1 рунда в полза на Джоунс, което дори треньорският му щаб не смяташе за реално по време на самия двубой. Същият този Солис вбеси американските коментатори, начело с най-популярния глас в ММА Джо Роугън, когато присъди победа с 3-0 рунда за Андре Юъл над Джонатан Мартинес, а трябваше да е точно обратното в един от първите двубои на галавечерта.

В първите три рунда на основното събитие Рейес нанесе повечето значими удари (съотношение три към едно) и няколко пъти провокира шампиона да изпадне в глуха защита.

В същото време претендентът се отбраняваше отлично от тейкдауни и бе повален само веднъж, като и в този случай се изправи моментално. Джоунс бе по-активен в четвъртия и петия рунд и нараняваше съперника си главно с кикове, като му бе разкървавил и лявата вежда. В крайна сметка историческата серия на Джон продължи, но за втори пореден път съперниците му не само издържат всичките пет рунда в октагона с него, а и създават дебат за легитимността на победите му.

Джон Джоунс удължи рекорда си на 23 битки в лека-тежка категория, както и серията си от 18 без поражение, която няма аналог сред активните бойци, в която и да е дивизия. Той вече има общо 20 успеха в нея, 10 от които преди последната сирена и 5 със събмишън, като по тези показатели дели първото място с Гловър Тейшейра. Общо шестима бивши шампиони са попаднали в списъка му със "скалпове" и вече еднолично се изкачи на върха по участия в шампионски битки - 14, задминавайки легендарния Джордж Сен Пиер. Успехът над Рейес бе деветата му поредна сполучлива защита на шампионския колан.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    9 3 Отговор
    КОКАЛА ЗА ВТОРИ ПЪТ МУ ПОДАРЯВАТ СРЕЩАТА
  • 2 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    4 0 Отговор
    Давам му два рунда.Със, от мен да мине.Другите за Реяс.Повече нанесени удари , повече пуснати.Резил!!!