Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 00:05 1 605 0

Барселона се измъчи с Бетис, но победи

  • барселона-
  • бетис-
  • червен картон-
  • дузпа-
  • лангле-
  • де йонг-
  • каналес-
  • фекир-
  • бускетс

Каталунците спечелиха с драматичното 3:2

Барселона се измъчи с Бетис, но победи - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона победи Бетис с 3:2 като гост в драматичен двубой от 23-ия кръг на Примера дивисион.

Мачът не започна никак добре за Барса и Клеман Лангле игра с ръка в 5-ата минута, а Серхио Каналес изведе домакините напред от дузпа за 1:0. Само 4 минути по-късно Френки де Йонг изравни след пас на Меси, спря на гърди и насочи топката в мрежата за 1:1.

Грешка на Артуро Видал в 26-ата минута доведе до нов гол за Бетис, дело на Набил Фекир, а в продължението на първата част Серхио Бускетс изравни за 2:2, като при центрирането на Меси останаха съмнения за фаул на Лангле.

Меси имаше възможност да изведе Барса за първи път напред в резултата в 47-ата минута, до ударът му беше спасен. Същото се случи и в 62-ата минута, когато вратарят на домакините пак спря опасен удар на аржентинеца. Отново Меси беше близо до попадение в 67-ата минута, но прехвърлящият му удар не намери вратата.

Аржентинецът все пак успя да направи така, че Барса да поведе и в 73-ата минута сложи топката на главата на Клеман Лангле за 3:2.

Бетис остана с човек по-малко четвърт час преди края заради втори жълт картон на Набил Фекир. Само три минути по-късно и Клеман Лангле напусна играта заради същата причина и възстанови численото равенство на терена.

До края на мача и двата тима опитаха да отбележат, но не стигнаха до голов удар.

Барселона записа първа победа като гост в шампионата от декември 2019 година (1:0 над Атлетико) и намали изоставането си от лидера в Испания Реал на три точки, докато Бетис се свлече до 13-ото място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА