15 Февруари, 2020 22:16 2 481 6

И Норич не успя. Ливърпул победи ''канарчетата'' и докосва титлата

  • висша лига-
  • ливърпул-
  • норич-
  • 1:0

Садио Мане се завърна след контузия и отбеляза единственото попадение в мача, което се оказа и победно за ''мърсисайдци''

И Норич не успя. Ливърпул победи ''канарчетата'' и докосва титлата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Ливърпул продължава с безпогрешния си ход по пътя към титлата във Висшата лига. Днес, момчетата на Юрген Клоп надиграха много трудно с минималното 1:0 като гост тима на Норич Сити. Единственото попадение отбеляза Садио Мане в 78-ата минута. Така отборът събира актив от 76 точки и се откъсва на цели 25 точки пред втория Манчестър Сити, като е важно да се отбележи, че на ''мърсисайдци'' са им необходими да спечелят само още пет срещи, за да си гарантират титлата във Висшата лига предсрочно.

Европейският шампион имаше териториално предимство почти през целия двубой, като футболистите на Клоп отправиха 17 удара по посока вратата на Норич, но само един от тях посети вратата. "Канарчетата" стояха доста стабилно в защитен план, а също така изпуснаха три страхотни положения за попадение. Все пак по-голямата класа на "червените" си каза думата, въпреки липсата на концентрация в играчите на отбора в определени моменти.

''Мърсисайдци'' започнаха срещата на високи обороти, но не успяха да създадат чисти положения за гол, въпреки че първият удар към вратата на домакините дойде още в 12-ата секунда на срещата и бе дело на Трент Александър-Арнолд.

В 36-ата минута минута „канарчетата“ можеха да поведат. Лукас Руп бе изведен зад защитата на гостите и се оказа сам срещу вратаря Алисон. Той опита да подаде на Теему Пуки, но бразилският страж на Ливърпул се намеси и предотврати опасността.

Втората част започна с удар на Тод Кантуел от малък ъгъл, който се оплете във външната страна на мрежата.

В 58-ата минута Наби Кейта отправи втория точен удар към вратата на Тим Крул, който успя да избие над гредата в ъглов удар. След неговото изпълнение Върджил ван Дайк стреля с глава, но право в ръцете на Крул.

Само минута след това отново нидерланският страж спаси своята врата и то на два пъти. Мохамед Салах влезе в наказателното поле и стреля, но стражът първоначално отрази. Кейта успя да достигне до отбитата топка и опита да вкара, но Крул се хвърли и успя да улови кълбото.

Секунди след това мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп извърши двойна смяна и вкара в игра Фабиньо и Садио Мане на местата на Джорджиньо Вайналдум и Алекс-Окслейд Чембърлейн.

''Мърсисайдци'' бяха обградили наказателното поле на домакините и топката се центрираше постоянно в тяхното наказателно поле, но защитита удържаше огромния натиск.

В 72-ата минута при една от редките атаки на домакините Лукас Руп опита центриране, но топката придоби интересна парабола и се отби от лявата греда на Алисон.

Шест минути по-късно обаче гостите стигнаха до така важното попадение. Джордан Хенедерсън отправи чудесно подаване за Садио Мане на гранцита на наказателното поле, като сенегалецът овладя елегантно с гръб към вратата между бранителите на Норич Кристоф Цимерман и Макс Аарънс. След това обръщайки се стреля в близкия ъгъл на Крул и отбеляза за 0:1.

В 87-ата минута Роберто Фирмино отправи удар, който обаче премина много близо до вратата на домакините.

В последната минута от редовното време домакините изпуснаха златна възможност за изравняване на резултата. Теему Пуки бе изведен добре в половината на Ливърпул, напредна и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Алисон.

До края на срещата Ливърпул удържа преднината си и записа 25 успех в 26 мача през този сезон. Така отборът събира актив от 76 точки и се откъсва на цели 25 точки пред втория Манчестър Сити/Gong.bg.

По-рано днес, отборът на Бърнли спечели гостуването си на Саутхемптън с 2:1 и се отдалечи още повече от опасната зона.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен

    16 0 Отговор
    Най-добрият отбор в света в момента са Ливърпул.
  • 2 Стиви джи

    3 1 Отговор
    А не бе. Ще им пеят песен
  • 3 Стиви джи

    0 1 Отговор
    А не бе. Ще им пеят песен

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Няма значение

    2 2 Отговор
    Брадата ми порасна като на дядо Коледа,
    докато чакам LIVERPOOL да падне! Боже
    кога ли ще стане,боже?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.