Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 10:45 774 0

Рома допусна нова загуба, този път от пряк конкурент за участие в ШЛ

  • серия а-
  • аталанта-
  • рома-
  • 2:1

Аталанта се възползва от игровата криза в отбора воден от Пауло Фонсека

Рома допусна нова загуба, този път от пряк конкурент за участие в ШЛ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Аталанта обърна Рома и го победи с 2:1 на своя стадион „Атлети Адзури д'Италия“. „Римските вълци“ поведоха чрез Един Джеко с гол в края на първото полувреме, но през втората част с голове на Хосе Луис Паломино в 50-ата и на Марио Пашалич в 59-ата минутa Aталанта взе максимума от двубоя. Това е четвърти пореден мач без успех за състава от италианската столица.

Рома успя да поведе точно преди почивката с единствения си точен удар за целия мач. Бившият бранител на Лудогорец Хосе Паломино не успя да овладее една върната към него топка в собствената половина и тя попадна в капитана на Рома Един Джеко, който проби към наказателното поле и с прецизен удар матира стража на ''бергамаските'' за 1:0.

През втората част обаче Аталанта наложи своето темпо и бързо изравни, а след това и обърна резултата. В 50-ата минута Берат Джимсити центрира от корнер и Паломино засече с глава към вратата и отбеляза, като с това се реваншира за грешката си при гола на Рома.

Още преди да е изтекъл час игра домакините стигнаха и до пълния обрат. Резервата Марио Пашалич успя да се разпише след удар от близка дистанция, като Пашалич бе улеснен от поредните колебливи действия на римляните в отбрана.

С тази си победа четвъртият Аталанта отваря разлика от шест точки спрямо Рома, който е на петата позиция във временното класиране на Серия А.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА