17 Февруари, 2020 14:14 1 130 2

Безпрецедентна реформа в управлението на родния баскетбол

  • баскетбол-
  • бфб-
  • спортс мениджмънт българия

Баскетболната асоциация ангажира консултантската компания „Спортс Мениджмънт България“

Безпрецедентна реформа в управлението на родния баскетбол - 1
Снимка: БГНЕС

Българска федерация по баскетбол (БФБ) предприе безпрецедентна реформа в управлението си, за да започне реализацията на 4-годишната Национална програма за развитие на българския баскетбол 2020-2023.

Баскетболната асоциация ангажира консултантската компания „Спортс Мениджмънт България“ (СМБ), която миналата година разработи стратегическия ѝ документ, да започне още от днес необходимите реформи за неговото изпълнение.

За целта на управителя на СМБ Виктор Кирков бяха делегирани правомощия сходни с тези на изпълнителен директор в БФБ. Спортният мениджър няма да има управленски контрол единствено върху финансите на федерацията, които остават прерогатив на президента на организацията Георги Глушков. Договорът със „Спортс Мениджмънт България“ е за период от година и половина, тъй като през месец септември 2021 година трябва да се проведе редовно изборно общо събрание на БФБ.

С цел да подобри информационната си обезпеченост, аналитичността и контрола, баскетболната федерация ангажира и счетоводната къща „ЕЛ КА ДЕ“, която има за задача да разработи и внедри в БФБ система за управленско счетоводство.

Като част от реализацията на 4-годишната си програма за развитие Българска федерация по баскетбол делегира и по-широки правомощия на селекционера на мъжкия представителен тим Росен Барчовски, който вече е назначен на пълен работен ден като мениджър „Национални отбори и развитие на подрастващи състезатели“.

За да даде допълнителна информация по повод настъпилите промени в управлението ѝ, БФБ планира да проведе пресконференция до края на настоящия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лелее

    1 0 Отговор
    Аре нема нужда от тези ,”безплатните “ ...