25 Февруари, 2020 06:51 2 181 3

Десетки хиляди се сбогуваха с Коби Брайънт

  • коби брайънт-
  • баскетбол

Сбогуването с легендарния баскетболист се проведе на две нива, като хилядите обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до "Стейпълс център", а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония в залата

Десетки хиляди се сбогуваха с Коби Брайънт - 1

Церемонията по прощаването с легендарния баскетболист на ЛА Лейкърс Коби Брайънт и дъщеря му Джиана се проведе в зала "Стейпълс център". Десетки хиляди се стекоха към залата, за да отдадат почит на легендата. Той почина при катастрофа с хеликоптер на 28 януари, пътувайки с още 8 души за мач на дъщеря си Джиана, която също загина при инцидента.

Сбогуването с легендарния баскетболист се проведе на две нива, като хилядите обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до "Стейпълс център", а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония в залата. Някои фенове я наблюдаваха на големи екрани на стадион в Ориндж Каунти.

Днешната дата (24.02.) не беше избрана случайно за сбогуване с Брайънт, тъй като 24 е номерът, с който играеше той, а номер 2 беше носен от дъщеря му, също баскетболистка.

Бионсе откри церемонията в залата с две песни - „XO“ от нейния едноименен албум, издаден през 2013 година, и „Halo“, който беше в нейния самостоятелен албум от 2008 година. Тя беше облечена в жълто, същия цвят като на Лос Анджелис Лейкърс. След като изпя няколко тона от „XO“, Бионсе замълча и каза: „Тук съм, защото обичам Коби и това беше една от любимите му песни.“ Тя и Коби бяха дългогодишни приятели. Изпълнението ѝ бе последвано от видеомонтаж с най-добрите изпълнения на Коби през неговите 20 сезона с екипа на ЛА Лейкърс.

Водещ на церемонията бе комикът Джими Кимел, който излезе със сълзи на очи на сцената след Бионсе и отдаде почит на жертвите на катастрофата с хеликоптера, а след това покани вдовицата Ванеса Брайънт, която възхвали съпруга си и дъщеря си Джиана. „Бог знаеше, че те не могат да бъдат на тази земя един без друг. Той трябваше да ги върне заедно у дома. Нека двамата почивате в мир и да се забавлявате на небето, докато не се срещнем отново един ден", сподели през сълзи Ванеса Брайънт.

Множество светила на НБА бяха в "Стейпълс Център", сред които Меджик Джонсън, Шакил О'Нийл, Фил Джаксън, Майкъл Джордан, Пау Гасол, Джери Уест, Карим Абдул-Джабар, Тим Дънкан, Грег Попович, Стеф Къри, Джеймс Хардън, Ръсел Уестбруук и комисарят на НБА Адам Силвър. Някои от тях дори произнесоха речи.

На церемонията присъстваха също собственикът на Лейкърс Джейни Бъс, Алекс Родригес, Дженифър Лопес, Ким Кардашиян, Кание Уест и Майкъл Фелпс.

Генералният мениджър на ЛА Лайкърс Роб Пелинка, който беше и един от най-близките приятели на Коби, разказа за много аспекти от живота и личността на споминалата се баскетболна легенда. Сред засегнатите теми беше манталитетът и вярванията за живота на Брайънт, отношението му към приятелите, към дъщерите му и на последно място, но не и по значение - към жена му Ванеса.

След това големият Майкъл Джордан не успя да сдържи емоциите си и бързо се насълзи. "Летящият" сподели няколко забавни случки с участието на Коби, след което подчерта чувството си на любов към починалия играч, обрисувайки го като свой "по-малък брат". За финал легендата сподели, че част от него е умряла след смъртта на Коби, но споменът за него продължава.

Последва реч и на още един велик баскетболист и голям приятел на Коби - Шакил О'Нийл. Двамата бяха част от великия отбор на Лейкърс, спечелил 3 поредни титли от НБА в първото на десетилетие на века. Той също трудно сдържаше емоциите си, пожелавайки си отново да се срещне с големия си приятел един ден.

Алиша Кийс бе втората изпълнителка след Бионсе, която излезе на сцената пред мемориала на Коби Брайънт и изсвири „Луната соната“ на Бетовен на пианото. Това беше песен, която Брайънт се научи да свири на пианото за жена си Ванеса.

Церемонията в Лос Анджелис приключи след около два часа с екранизация на „Скъп баскетбол“, анимиран късометражен филм по стихотворението, което Коби Брайънт написа, за да обяви оттеглянето си от НБА. Филмът по-късно спечели награда "Оскар".

"Не забравяйте: работете усилено и помагайте на хората, които обичате", каза комикът и водещ Джими Кимел в края на церемонията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боли ме хуя

    4 6 Отговор
    💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
  • 2 Behemoth

    1 3 Отговор
    Безсрамна история!
  • 3 Менте корпорейшън

    3 4 Отговор
    Аз ли не мога да разбера...цял месец непогребан ли е бил?!