Last news in Fakti

29 Март, 2020 16:38 9 875 7

Легенда отказва близо 40 милиона за бой с Майк Тайсън

  • рой джоунс-младши-
  • майк тайсън-
  • бокс

Искал повече пари

Легенда отказва близо 40 милиона за бой с Майк Тайсън - 1

Рой Джоунс-младши е отхвърлил мегаоферта за 33 милиона паунда да се бие с Майк Тайсън през 2003 година, защото е искал повече пари.

Боксовата легенда започва кариерата си в суперсредната категория, но с течение на времето се развива, изкачва дивизиите и стига до тежката, където през 2003-а завоюва световната титла на WBA, побеждавайки Джон Руис през март.

Месец преди това Майк Тайсън нокаутира Клифърд Етиен, връщайки се на победния път след поражението от Ленъкс Люис. Железния Майк е към края на кариерата си и си поставя за цел един последен супермач – срещу Джоунс-младши, но той така и не се състои.

Сега, години по-късно бившата звезда – Андре Уорд разкрива, че Джоунс искал дори повече пари от предложените, за да излезе на ринга срещу Тайсън. Вместо това той се насочва към обединителен мач за титлата в лека-тежка категория срещу Антонио Тарвер.

„Имаше възможност за бой с Майк Тайсън и гарантирани около 40 милиона долара. Оставаш в тежката категория, продължаваш, а и Тайсън не беше точно Тайсън по това време. Все още бе опасен, но не бе този Тайсън. Мисля че работеха за провеждането на мача. Това, което чух е, че Рой иска повече пари. Той някак си каза:“Не, боят ще е някъде в бъдеще“ и насочи вниманието си към Антонио Тарвер, а останалото е история“, споделя Уорд.

„Исках да го видя как се бие с Тайсън, след което да поеме към залеза. Още един и си тръгва. Рой можеше да има пълноценна кариера, да приключи кариерата си и да отиде на лов или риболов, правейки каквото прави“, завършва той.

Тайсън провежда още 2 мача след това, а Джоунс се състезава до 49-годишна възраст, когато се отказва през 2018 година с 66 победи от 75 мача.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма нищо

    5 2 Отговор
    по-жалко от застаряващ боксьор, който не знае кога да спре да се боксира
  • 2 дявола

    6 2 Отговор
    Много е скромен няма що 33 000 000 малко му биле стой и без тях тогава
  • 3 И аз съжалявам!

    7 5 Отговор
    Исках да видя още две маймуни да си доказват кой е по-животно от другия! Явно го е било страх че ще му изядат ухото на сцената!
  • 4 нали

    4 23 Отговор
    Te и двамата едни легенди... като ги хване някой по-млад здраво ще ги ошамари.

    Коментиран от #6

  • 5 И... по-добре,..

    9 3 Отговор
    ТАЙСЪН- ЖИВОТНОТО ЩЕШЕ ДА ГО...УБИЕ!
  • 6 МАЛОУМИЕТО НЕ Е ПОВОД ЗА...

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "нали":

    ГОРДОСТ, СМЕШНИКО
  • 7 ЕКСПЕРТА

    1 0 Отговор
    ОПРАВДАНИЯ,ОПРАВДАНИЯ.МИСЛИЛ СИ Е ЧЕ ТАРВЪР Е ПО УДОБНИЯТ ДА АМА НЕ,ГРЕШКА ТАРВЪР ГО БИ С КО И ЗАГУБИ И ПАРИТЕ