Last news in Fakti

16 Април, 2020 13:02 2 288 3

Джошуа предизвика Тайсън Фюри: Ела и се бий с мен, иначе не вървиш

  • тайсън фюри-
  • антъни джошуа-
  • бокс

Фюри не може да претендира, че е №1 в дивизията, докато не се срещнем на ринга

Джошуа предизвика Тайсън Фюри: Ела и се бий с мен, иначе не вървиш - 1
Снимка: БГНЕС

Антъни Джошуа предизвика Тайсън Фюри да се бие с него в мач за абсолютната световна титла.

В момента всички колани в тежка категория се намират във Великобритания, след като през февруари Фюри детронира Дионтей Уайлдър като шампион на WBC. Преди това през декември Джошуа си върна титлите на IBF, WBA, WBO и IBO в реванша срещу Анди Руис-младши.

“Фюри не може да претендира, че е №1 в дивизията, докато не се срещнем на ринга. Така че, ела и се бий с мен”, заяви Джошуа пред “Скай Спортс”.

“Аз съм единният шампион в тежка категория, той е шампионът на WBC. Какво ще докажем, ако аз и той се бием? Този мач има смисъл. Ще има една доминираща фигура в тежката дивизия, която ще притежава всички колани. Ще бъде безспорен шампион. Логично, за да се докажа като №1, аз трябва да се бия с Тайсън Фюри. А той трябва да се бие с Антъни Джошуа”, добави британецът.

Фюри е задължен по договор да се изправи срещу Уайлдър в мач №3 между двамата, докато на Джошуа му предстои защита на титлите срещу задължителния претендент Кубрат Пулев. Фюри и Пулев са представлявани от един промоутър - Top Rank, така че Еди Хърн си позволи да спекулира, че може да сключи сделка за директно преминаване към варианта за мач между британците и титлата безспорен шампион.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kумчо Вълчо

    3 3 Отговор
    А бе келеш , внимавай ,че дебеланкото те чака.Тайсън е друга бира , не е за теб.
  • 2 ТАЙСЪН ФЮРИ

    2 1 Отговор
    ЩЕ ВИ ЗГАЗЯ ВСИЧКИТЕ КАТО ПАРЕН ЛОКОМОТИВ.!!!!!!! ВСИЧКИ ПРЕТЕНДЕНТИ ЗА N-1.ЗНАЙТЕ ЧЕ ПО СИЛЕН ОТ МЕН НЯМА.!!! ЩЕ ВИ РАЗНАСЯМ КАТО ГРАДИНСКА ПРЪСКАЧКА.!!!!!АЗ СЪМ НАЙ ВЕЛИКИЯ.ЦЕЛУНЕТЕ МИ РЪКА.!!!!
  • 3 ФАКТ

    0 0 Отговор
    джошуа....теб те победи едно дребно мексикан4е...макар и не много 4есно..ма4а го прекъснаха малко..странно...но..за да ти се опре онова дребно 4ове4е..с 20 кг над нормата..само по себе си озна4ава 4е с тайсън..може и да не ти се полу4и идеята :)