Last news in Fakti

22 Април, 2020 11:46 1 037 2

Градев обяви решението на БФС за Миньор Перник за нелегитимно

  • георги градев-
  • бфс-
  • иньор перник-
  • втора лига

То противоречи на “духа и постановките” на Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2019/2020 г.

Градев обяви решението на БФС за Миньор Перник за нелегитимно - 1
Снимка: БГНЕС

Специалистът по международно спортно право Георги Градев коментира на страницата със във Фейсбук казуса "Миньор Перник". Припомняме, че вчера БФС реши да обяви за шампиони в Трета лига отборите, които към момента на прекратяване на първенствата са на първо място. Изключението е Югозападната Трета лига, където Миньор води с точка на Септември Симитли, но чуковете са и с мач повече. Поради тази причина от футболния съюз решиха двата тима да играят бараж.

Ето какво казва по темата Градев:

"Миньор може да обжалва решението на ИК на БФС или пред конгреса по реда на ЗЮЛНЦ, или пред АССГ по реда на АПК (има достатъчно съдебна практика вече, която определя решенията на УС на лицензирана спортна федерация като индивидуални административни актове по смисъла на чл. 21, ал. 1 от АПК, които подлежат на съдебен контрол по силата на чл. 120 от Конституцията).

Решението на ИК по отношение на Миньор противоречи на “духа и постановките” на Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2019/2020 г., което е нарушение на чл. 51 от същата.

П.П. По своя смисъл, оставката е отказ от задължения и права. Както едно лице в оставка не може да бъде заставено да упражнява правомощия, така и то не може да се възползва от своите права в оставка. ИК подаде колективна оставка преди време и не я е оттеглил досега. Кой легитимен орган в БФС тогава е взел днешното (б.а. вчерашно) решение?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистанска реалност.

    1 0 Отговор
    Търсете махнатото видео във фейсбук с боко-диктатора на което лъсва цялата схема с корона вируса.
  • 2 Дай линк

    1 0 Отговор
    Или кажи на кой профил или как се казва видеото