Last news in Fakti

24 Април, 2020 13:35 1 626 0

Милиардер убеден, че ще спечели наддаването за името на "Камп Ноу"

  • футбол-
  • камп ноу-
  • алки дейвид

Бизнесменът, чието състояние се оценява на около 2.6 милиарда паунда, разкрива, че преговорите са в напреднала фаза, а сделката ще бъде рекордна

Милиардер убеден, че ще спечели наддаването за името на "Камп Ноу" - 1
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Алки Дейвид, който е член на семейство Левентис, но притежава и британски паспорт, е убеден, че ще успее да спечели наддаването за правата за името на клубния стадион на Барселона "Камп Ноу". Бизнесменът, чието състояние се оценява на около 2.6 милиарда паунда, разкрива пред "Дейли Мейл", че преговорите са в напреднала фаза, а сделката ще бъде рекордна. Преди няколко дни Барселона обяви, че за първи път ще продаде правата за името на клубния си стадион за срок от една година, като с парите ще бъдат финансирани изследвания в борбата с коронавируса.

"Това е исторически момент за спорта и се вписва добре в настоящите ми планове. Контактите започнаха в началото на седмицата и аз имам тихата увереност, че сделката ще бъде завършена. Манчестър Сити получава малко над 18 милиона паунда годишно за правата за името на своя стадион. Тотнъм в момента иска 25 милиона за същото, но Барселона е на различно ниво. Тази сделка ще бъде още един начин да помогнем. Моята здравна компания работи усилено с най-добрите вирусолози, включително д-р Дороти Брей от Обединеното кралство, за да проучи какъв е начинът да атакуваме този вирус", коментира роденият в Нигерия бизнесмен, който разкрива, че "Камп Ноу" ще носи името на една от двете му основни компании.

"Има смисъл в това и двете да дадат името си на стадиона заради връзката, която имаме със спорта. FilmOn TV разполага с голям набор от спортни канали, работещи денонощно, докато Swissx, моята здравна компания, вече е планирала Gamesx Games в Гщаад, а сега сме готови да обявим и Swissx eFoil Cup в Малибу. Swissx Nou Camp звучи много добре. В момента това е моят предпочитан избор", добавя Алки Дейвид, който има общ бизнес и с боксовата легенда Майк Тайсън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА