Last news in Fakti

25 Април, 2020 16:12 1 485 0

Изхвърлят от елита гранда на гръцкия футбол заради участие в уговорен мач?

  • олимпиакос-
  • атромитос-
  • уговорен мач

Етичната комисия към Гръцката футболна федерация е предложила изваждането на Олимпиакос от елита заради мач с Атромитос от февруари 2015 година

Изхвърлят от елита гранда на гръцкия футбол заради участие в уговорен мач? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-титулуваният футболен клуб в Гърция - Олимпиакос, е заплашен да бъде изхвърлен от елита на Гърция, съобщава SDNA. Срещу клуба има обвинения за участие в уреден мач.

Етичната комисия към Гръцката футболна федерация е предложила изваждането на Олимпиакос от елита заради мач с Атромитос от февруари 2015 година. Двубоят завърши с победа 2:1 за гранда от Пирея, който има рекордните 44 титли на Гърция. За замесените клубове се предвижда глоба до 3 милиона евро.

Собственикът на Олимпиакос Евангелос Маринаки пък е заплашен от доживотно отстраняване от футбола. Бизнесменът, който притежава и английския Нотингам, наскоро беше диагностициран с COVID-19. По последни информации от вчера, Маринаки вече е здрав.

Етичната комисия е разследвала случая в продължение на шест месеца. Общо 15 души са проучвани, като сред тях са собствениците на двата клуба, бившият президент на гръцката федерация Йоргос Сарис, както и шестима съдии. Очаква се да бъде разпитан и португалецът Рикардо Са Пинто, който беше треньор на Атромитос през сезон 2014/15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА