26 Април, 2020 15:32 3 688 0

Юноши на Спартак Варна обявиха бойкот в защита на своя треньор

  • спартак варна-
  • стефан дончев-
  • футбол

Докато не върнат Стефан Дончев, няма да излезем на терена

Юноши на Спартак Варна обявиха бойкот в защита на своя треньор - 1

В отворено писмо до медиите и ръководството на Спартак (Варна) футболистите от юношеския тим до 17 години на клуба декларираха пълната си подкрепа към треньора Стефан Дончев, който бе освободен преди три дни.

Те обявиха, че обявяват бойкот и докато Дончев не бъде върнат на работа, няма да излизат на терена.

Поместваме мнението на футболните таланти, което бе получено на електронната ни поща, без редакторска намеса:

Отново в нашия любим Спартак стават безобразия. Отново се случват безбожни своеволия, хрумнали на някой велик ,,ум" и ,,спасител" на клуба. Ние, в качеството си не само на възпитаници на тази школа, на будни граждани, които не могат да си затворят очите за несправедливостите в родната действителност, но и на истински борци, преминали стоически през най-трудните моменти и най-голямата мизерия в историята на Спартак, не можем да запазим мълчание!
В последните дни ръководството на клуба сервира поредната порция глупост, като освободи може би най-успешния треньор в ДЮШ на Спартак след покойния Георги Капанов.
Един човек, който въпреки безбройните препятствия и изпитания, въпреки безкрайната финансова криза в този клуб, не спря да се бори, не се отказа и за миг. Той постигна невероятни успехи, като дори вкара отбора си в елитна юношеска група U17.
Не е задължително да бъдеш футболен специалист, за да видиш каква прекрасна работа върши този човек, нещо, което никой друг, в сегашните условия на труд, не би могъл да постигне. Но той не е обичан и ценен само заради треньорските си качества. Всички, които го познават, знаят, че той е прекрасен и отзивчив човек, който винаги е готов да помогне при нужда. Той се отнася с обич и уважение към футболистите си, държи се с тях като един своебразен баща, което го прави различен от другите и много ценен. Всеки родител знае и е наблюдавал какво удоволствие изпитва синът му повреме на тренировка, защото ние не ходехме на стадиона по задължение или по навик, а защото чувствахме наслада и удовлетворение от играта.
Отборът се беше превърнал в едно сплотено и задружно семейство с глава Стефан Дончев. За жалост в България все още властва примитивната байганьовска философия ,,преклонена главица сабя не я сече". Нашият любим треньор отказа да се преклони на силите на мрака, обладали нашия клуб, и главата му беше отсечена.
Ние, Спартак Варна U17, призоваваме ръководстовото час по-скоро да поправи това безумие и да върне Стефан Дончев на работа! Докато това не се случи, ние няма да излезем на терена и обявяваме бойкот!”


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА