20 Май, 2020 12:17 2 256 2

Бътън: Останах шокиран от решението на Фетел

  • бътън-
  • фетел-
  • ferrari-
  • раздяла-
  • шок-
  • решение-
  • договор-
  • формула 1

"За мен това е странно решение от страна на Ferrari", заяви бившият световен шампион

Бътън: Останах шокиран от решението на Фетел - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион Дженсън Бътън заяви, че е шокиран, че Себастиан Фетел няма да кара за Ferrari следващия сезон и че ще бъде „лудост“, ако тимът го е принудил да напусне.

Италианският тим заяви миналата седмица, че четирикратният световен шампион от Германия ще напусне в края на сезона, след като преговорите за нов договор така и не стигнаха до положителна развръзка. Наскоро стана ясно, че Карлос Сайнц ще замени Фетел от следващия сезон и ще бъде партньор на Шарл Льоклер. Германските медии излязоха с информация, че Фетел, който спечели 14 състезания с Ferrari и е третият най-успешен пилот в историята на великия тим, е отхвърлил предложение за едногодишно удължаване с намалена заплата, но 32-годишният състезател заяви, че финансовите причини не са изиграли роля в съвместното решение.

„Ако е бил принуден да напусне, за мен това е лудост. Той демонстрира скоростта си миналата година. Имаше тежък момент през сезона, когато Шарл се представяше на наистина много високо ниво и това му се отрази психически. Но той се върна силен…със сигурност е пилот, който всеки би избрал в отбора си във Формула 1. Явно има нещо друго. Не знам дали Ferrari вървят по пътя да нямат двама първи избора за пилоти, но за мен това е странно решение и съм все още шокиран, че Себастиан няма да бъде в червен болид“, сподели световният шампион от 2009 за Sky Sports.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 4 Отговор
    За жалост, Ферари ще погубят още един талант, Сайнц...
  • 2 АLFA Q 4

    0 0 Отговор
    МА германските медик, като са ТОЛКО загрижени. Да си го вземат в мерцедес и готово. Той и без това работеше за мерцедесите.