Last news in Fakti

28 Май, 2020 12:44 2 645 3

Световната купа по ски идва отново в Банско през 2021 г.

  • банско-
  • ски-
  • световна купа

Подобни състезания правят голяма реклама на България по света

За трета поредна година Световната купа по ски алпийски дисциплини ще включва стартове в България. На 27 и 28 февруари 2021 г. Банско ще приеме алпийска комбинация и гигантски слалом при мъжете.

Решението беше взето на видеосреща на Международната федерация по ски при уточняване на календара за сезон 2020-21. След стартовете при мъжете Банско ще бъде домакин и на световното първенство за младежи и девойки до 20 години. Надпреварата ще се проведе през март, като датите предстои да бъдат допълнително насрочени.

В началото на годината в Банско се проведоха три старта при жените. За организацията на състезанията държавата отпусна 1.2 милиона лева, което е доста малко в сравнение с други държави. Подобни състезания правят голяма реклама на България по света.

Банско ще бъде домакин на Световната купа по ски за седми път. Дебютът беше през 2009 г. с три старта при жените, а две години по-късно и мъжете се състезаваха в българския курорт. През 2012 г. имаше стартове и при мъжете, и при жените. Последваха домакинства през 2015, 2019 и 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко

    4 0 Отговор
    Да идва по-бързо и дано Ковид да не обърка нещо нещата.
  • 2 Мартин

    3 0 Отговор
    От подобно състезание България може само да спечели! Дано има добър зимен сезон с повече туристи, за да може региона да се възстанови по-бързо!
  • 3 Velislava

    2 0 Отговор
    Определено щом Световната купа по ски алпийски дисциплини се случва за трета и то поредна година в нашата страна е добър знак и огромна реклама! А този спорт, емоцията и еуфорията покрай него са приказни!