Last news in Fakti

8 Юни, 2020 10:47 1 961 2

Двойка по математика провалила трансфер на вратаря на Реал Мадрид

  • тибо куртоа-
  • реал мадрид-
  • лутц пфаненстил-
  • футбол

Преди няколко години Лутц Пфаненщил разкри и по какъв интересен начин са открили звездата на Ливърпул Роберто Фирмино и са го привлекли в Хофенхайм

Двойка по математика провалила трансфер на вратаря на Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Спортният директор на Фортуна (Дюселдорф) Лутц Пфаненстил призна, че когато работил като скаут на Хофенхайм е бил на крачка да уреди белгийския национал Тибо Куртоа в германския тим. Както е известно, в момента вратарят е играч на Реал (Мадрид).

„Следяхме изявите на Куртоа доста дълго. По това време той беше нещо средно между голяма надежда и стабилен играч от първия отбор. Бяхме много близо до трансфер, но тогава Тибо се издъни в училище. Получи двойка по математика и сделката пропадна“, обясни Пфаненщил.

Преди няколко години Лутц Пфаненщил разкри и по какъв интересен начин са открили звездата на Ливърпул Роберто Фирмино и са го привлекли в Хофенхайм. Това е станало благодарение на компютърната игра „Футбол Мениджър“.

Пфаненшел, който е бивш вратар, е известен с това, че е първият човек в историята, играл професионален футбол във всяка от шестте официално признати континентални конфедерации. Кариерата му е преминала в 27 различни отбори от Германия, Англия, Нова Зеландия, Сингапур, САЩ, Бразилия, ЮАР, Финландия, Малайзия, Белгия, Канада, Намибия, Норвегия, Армения и Албания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    3 0 Отговор
    Аха, както на всички е известно, оценките по математика са много важни за скаутите на надежди, все пак искат надеждите да познават числата и да не пишат по 15 нули в исканията си.
  • 2 трима

    3 0 Отговор
    Последно Пфаненстил, Пфаненщил или Пфаненшел ?