Last news in Fakti

14 Юни, 2020 15:30 1 337 0

Венгер: Брекзит може да убие превъзходството на Висшата лига

  • брекзит-
  • висша лига-
  • чужденци-
  • европейски съюз-
  • венгер-
  • смърт-
  • доминация

"Много е важно да се знае дали играчите от Европейския съюз ще бъдат считани за чуждестранни играчи", смята френският специалист

Венгер: Брекзит може да убие превъзходството на Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Французинът Арсен Венгер, който бе треньор на Арсенал в продължение на 22 години изрази притеснение относно влиянието на Брекзит върху Висшата лига. Обединеното кралство „официално“ уведоми Европейския съюз за отказа си да удължи до края на годината така наречения „преходен“ период.

"Когато пристигнах футболът принадлежеше на англичаните. Днес Висшата лига принадлежи на чужденците. Как ще се промени това? Всичко зависи от правилата на Брекзит и как те ще се приложат върху футбола. Попитах много хора за това, но никой не знае", каза Венгер пред beIN Sports.

"Много е важно да се знае дали играчите от Европейския съюз ще бъдат считани за чуждестранни играчи. Ако правилата са задължителни те ще убият превъзходството на Висшата лига. Днес това първенство зависи от глобализацията и събирането на най-добрите играчи от всички държави, а клубовете са собственост на мултимилиардери от цял свят", заяви Венгер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА