20 Юни, 2020 15:28 1 049 0

Последният голям футболен шампионат се завръща

  • италия-
  • серия а-
  • футбол-
  • торино-
  • парма

Довечера от 20:30 часа със срещата Торино - Парма

Последният голям футболен шампионат се завръща - 1
Снимка: БГНЕС

Футболният шампионат на Италия е последният от големите, който ще бъде рестартиран. Това ще се случи довечера от 20:30 часа със срещата Торино - Парма. По-късно от 22:45 часа ще играят Верона и Каляри.

Италия беше първата европейска държава, връхлетяна от коронакризата и там първи започнаха да отлагат футболни срещи. Четири двубоя от кръг №25 не бяха играни през февруари и именно с тези двубои се подновява шампионата. Останалите два мача са насрочени за утре. От 20:30 часа Аталанта приема Сасуоло, а от 22:45 часа претендентът за Скудетото Интер ще бъде домакин на Сампдория.

В момента лидер е Ювентус с 63 точки, но Лацио е само на една точка от "Старата госпожа". При победа утре Интер ще събере 57 точки и предвид оставащите 12 мача също може да бъде наричн - претендент за титлата.

Аталанта с 48 точки и Рома с 45 точки ще спорят за четвъртата квота в Шампионската  Лига.Отборът от Бергамо е единственият сигурен италиански четвъртфиналист в настоящото издание на най-силния клубен турнир в света.

На дъното Бреша със 16 точки и СПАЛ с 18 точки изглеждат безнадеждно изостанали. Не случайно президентът на Бреша беше най-големият противник на рестарта на сезона. В момента Лече също изпада с 25 точки, но и Дженоа има същия актив. Имащите мач по-малко Торино и Сампдория са съответно с 27 и 26 точки. Над тях е Удинезе с 28 пункта.

Наполи след спечелването на Купата си осигури място в групите на Лига Европа и на пракитка ще доиграва сезона. Засега Милан заема последното място, осигуряващо мачове в Европа с 36 точки. Но Верона, Парма и Болоня са много близо до "росонерите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА