20 Юни, 2020 17:58 999 0

Конте все още вярва в шансовете на Интер за титлата в Италия

  • антонио конте-
  • интер-
  • футбол-
  • серия а

"Победа в неделя ще означава, че ние се доближаваме на 6 точки от върха при оставащи 12 мача до края на сезона

Конте все още вярва в шансовете на Интер за титлата в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Интер (Милано) Антонио Конте все още вярва в шансовете на отбора си да спечели титлата в италианското футболно първенство през този сезон.

"Черно-сините" дълго време бяха сред основните претенденти за първото място, но допуснаха поредни загуби от лидера Ювентус и от втория в подреждането Лацио в последните си два мача от калчото преди кампанията да бъде прекъсната през март заради пандемията от коронавирус и това отдалечи тима на 9 точки от върха, макар и с мач по-малко. Интер, който има мач по-малко, приема Сампдория в първия мач след подновяването на сезона в неделя.

"Победа в неделя ще означава, че ние се доближаваме на 6 точки от върха при оставащи 12 мача до края на сезона. Това не е невъзможно предизвикателство. Работихме здраво и интензивно. Оптимист съм", коментира Конте.

"Искаме да изиграем оставащата част от сезона на максимално ниво. Вярно е, че имаме по-малко право на грешки от отборите преди нас, но имаме силното желание, ентусиазъм и мотивация да ги настигнем", допълни той. Конте смята, че по-късните мачове и летните температури ще бъдат още едно ново предизвикателство през отборите.

"Планирането на мачове, които започват в 21.45 часа (италианско време), изискват допълнително внимание върху детайлите за организирането на целия ден - закуска, обед, вечеря, всичко трябва да бъде много внимателно прецизирано. Липсата на публика също ще се отрази. Надяваме се този труден период да отмине бързо, защото се нуждаем от нормалност. Ще трябва да играем през три-четири дни, жегата също ще бъде фактор, така че всички налични футболисти ще бъдат нужни. Работя с нагласата да използвам всички играчи", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА