20 Юни, 2020 19:40 1 252 0

С два гола Холанд бетонира Дортмунд на второто място (ВИДЕО)

  • борусия дортмунд-
  • ерлинг холанд-
  • рб лайпциг-
  • бундеслига

Така "жълто-черните" за пети път в последните осем години станаха подгласник на шампиона Байерн Мюнхен

С два гола на Ерлинг Холанд отборът на Борусия Дортмунд спечели гостуването на РБ Лайпциг с 2:0 и си осигури второто място кръг преди края на Бундеслигата. Така "жълто-черните" за пети път в последните осем години станаха подгласник на шампиона Байерн Мюнхен.
 
Футболистите на РБ Лайпциг влязоха по-добре в мача и още в 8-ата минута Шик пропусна да открие резултата. Постепенно гостите изравниха играта и настъпиха минутите на Холанд, който на три пъти в рамките само на 15 минути бе близо до попадение, но срещна сериозен отпор от вратаря Петер Гулачи. В 30-ата минута обаче и стражът на домакините беше безпомощен след удара на Холанд. Това беше шампионатно попадение номер 83 за отбора през сезона, което е голов рекорд за клуба в рамките на една кампания в немския елит. 
 
След почивката домакините опитаха всичко да променят резултата, но и шансът не бе на тяхна страна. Анхелиньо направи най-много пропуски, а в последните секунди на добавеното време Холанд направи 0:2.
 
Всички резултати от 33-ия кръг на Бундеслигата:
 
Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:1
Дюселдорф - Аугсбург 1:1
Кьолн - Айнтрахт Франкфурт 1:1
Лайпциг - Борусия Дортмунд 0:2
Майнц - Вердер Бремен 3:1 
Падерборн - Борусия Мьонхенгладбах 1:3
Херта Берлин - Байер Леверкузен 2:0
Хофенхайм - Унион Берлин 4:0 
Шалке - Волфсбург 1:4


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА