Last news in Fakti

27 Юни, 2020 01:00 1 853 3

Гуардиола: Останахме зад Ливърпул, защото ни липсваше един важен централен защитник

  • сезон-
  • грешки-
  • защитник-
  • липса-
  • страст-
  • титла-
  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • гуардиола

"Не започнахме сезона със същата страст като тях", заяви мениджърът на Манчестър Сити

Гуардиола: Останахме зад Ливърпул, защото ни липсваше един важен централен защитник - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че страстта, с която Ливърпул е изиграл всичките си мачове през този сезон, обуславя голямата разлика между двата отбора в класирането на Премиър лийг. Вчера "гражданите" загубиха с 1:2 от Челси, което бе осмото поражение на отбора от началото на първенството, и официално сдадоха титлата в ръцете на Ливърпул, който чакаше този момент 30 години. Мърсисайдци продължават да има само една загуба от началото на сезона и в момента имат преднина от 23 точки пред Манчестър Сити. Двата отбора излизат един срещу на 1 юли на "Етихад".

"Може би ние не започнахме сезона със същата страст. Ливърпул изигра всеки мач така, все едно той е последният шанс, който имат. Вероятно този момент ни липсваше, особено в първата част от сезона. Това е реалната причина, за да изоставаме толкова много. Ливърпул бе фантастичен от гледна точка на постоянството през целия сезон. В началото на кампанията ние губехме точки, а Ливърпул не го правеше. Трябва да се възстановим за следващия сезон и да бъдем по-постоянни. Да си вземем точките, които изпуснахме през този сезон. Такава е реалността. Преди две години ние бяхме на 25 точки пред Ливърпул, а сега те са на същата дистанция пред нас. Не можем да забравим, че спечелихме две поредни титли. Това е невероятен успех за клуба.

Трябва да бъдем смирени и да кажем, че не можем да печелим през цялото време. След това трябва да разберем какво трябва да направим, за да избегнем тази ситуация отново.

Клубът спечели осем трофея от последните 10 надпревари, в които участва. Това не се е случвало никога досега в тази страна.

Липсваше ни един важен централен защитник. Това бе наистина голям проблем за нас. Не показахме и постоянството, което е нужно", констатира Пеп.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ливерпул ФК

    13 8 Отговор
    Не си прав Пепе,срещу Ливерпул всеки отбор играеше като за последно.Всеки отбор в Англия има 2 мача за сезона срещу Ливерпул и другите са без значение.Миналата година само Лестър на Брендар Роджър се одърви и на двата отбора,а Ман.юн,ви легна за титлата без никакъв срам миналата година.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    ЛИВЪРПУЛ станаха ШАМПИОНИ след30 години
  • 3 цербер

    0 0 Отговор
    Хосеп Гуардиола и Сала, известен и с краткото Пеп Гуардиола.