Last news in Fakti

23 Юли, 2020 19:35 2 908 1

ВК ''Левски'' реализира трансферен удар

  • вк ''левски''-
  • вк левски-
  • боян йорданов

Боян Йорданов се завръща в клуба, от който тръгна към големия спорт

ВК ''Левски'' реализира трансферен удар - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-известните български волейболисти – Боян Йорданов, се завръща в клуба, от който тръгна към големия спорт. Левичарят е последното, но много важно попълнение в селекцията на „Левски София” за новия сезон. 37-годишният софиянец прие да носи синия екип до края на кариерата си, а ние се надяваме това да бъде максимално дълго.

Боян се завърна за кратко при нас за втория дял на сезон 2015/2016 и помогна за запазване на мястото в елитната група. През новия шампионат обаче целите на тима, а и неговите, са за доста по-значимо представяне, пишат още от ''Левски''.

С привличането на Боян в отбора се събраха четирима, които бяха важна част в шампионския „Левски” от средата на миналото десетилетие. Това са Христо Цветанов, Владислав Иванов и, разбира се, старши треньорът Андрей Жеков. В състава остана и друг опитен състезател – Марк Макгивърн, както и националът Гордан Люцканов, който бе сред най-добрите нападатели на миналия сезон. Много ще се разчита и на новия разпределител Владимир Станков, който в момента също е в селекцията на Силвано Пранди. От скоро състезател на „Левски София” е и младежкият национал Николай Захариев, който показва сериозен потенциал на поста център, a освен това бе привлечен за постоянно и връстникът му Дамян Колев, изиграл вече два сезона при нас. Много важна роля ще имат също Самуил Вълчинов, Стоил Палев, Александър Николов и Владимир Гърков, които бяха в основата на спечелването на титлата при юношите до 19 г. миналата седмица. Мъжкият отбор ще бъде допълнен с други двама таланти от школата ни - Лазар Бучков и Венислав Антов.

„С включването на Боян ще имаме още един ярък пример за нашите млади състезатели. Селекцията ни приключва с него и вярвам, че съчетанието от опит и младост ще е успешно, защото в основата и на двете има класа, талант и качество.”, коментира старши треньорът Жеков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим33

    2 0 Отговор
    Ее,браво,една добра новина за левскарите,макар и по волейбол...