8 Август, 2020 06:26 4 099 1

Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)

  • реал мадрид-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • зинедин зидан-
  • джозеп гуардиола

Гуардиола и компания продължават напред с общ резултат 4:2

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити отстрани Реал Мадрид след победа с 2:1 и във втората среща от 1/8-финалите в Шампионската лига. Така момчетата на Джосеп Гуардиола продължават напред с общ резултат 4:2. 

Рафаел Варан беше големият грешник за “лос бланкос” на “Етихад”. Френският бранител имаше кошмарна вечер, като подари и двата гола на английския тим - дело на Рахим Стърлинг (9) и Габриел Жезус (68). Първо Варан допусна топката да му бъде отнета в наказателното поле, а при второто попадение върна неточно към вратаря. За испанците се разписа Карим Бензема в 28-ата минута. На 1/4-финалите Сити ще срещне Лион, който се справи с Ювентус.

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Джосеп Гуардиола постави в нападение Габриел Жезус, подкрепян от Рахим Стърлинг, Фил Фоудън и Кевин де Бройне. Зинедин Зидан заложи на Родриго и Еден Азар в близост до централния нападател Карим Бензема. Очаквано Едер Милитао замени наказания Серхио Рамос. В средата на терена се появиха Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос.

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Срещата започна с висока преса на домакините. Испанският шампион трудно успяваше да изнесе топката. В четвъртата минута Дани Карвахал напредна отдясно и подаде по земя към Бензема в наказателното поле, който не се справи с овладяването. В деветата минута високата преса на "гражданите" даде резултат. Рафаел Варан не беше докрай съсредоточен при изнасянето от собственото си наказателно поле, Жезус отне и подаде към Стърлинг, който с лекота реализира - 1:0.

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Попадението стъписа испанския гранд. В 12-ата минута гостите бяха подложени на няколко опасни удара, но успяха да ги блокират последователно. В 15-ата Стърлинг стреля мъничко над гредата. Три минути по-късно английският бързак разкъса защитниците на гостите с канонада от бързи финтове. в крайна сметка обаче ударът му беше блокиран.

В 21-ата "лос меренгес" показаха острота в атака. Еден Азар подаде към Бензема на дъгата. Френският нападател се завъртя и стреля - вратарят Едерсон плонжира и изби в корнер. В 28-ата минута мадридският тим стигна до изравняване. Родриго получи свободен отдясно и центрира. Бензема изпревари Фернандиньо, Аймерик Лапорт не прецени скока си - Карим реализира с глава от осем метра - 1:1.

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 37-ата Каземиро загуби топката и позволи скоростна акция на Сити. Жоао Кансело атакува отляво и отправи коварен удар с тупване пред вратаря. Тибо Куртоа внимаваше и изби. В 45-ата минута Де Бройне завъртя топката директно от корнер и измъчи белгийския страж, който изчисти с ръка от голлинията.

И втората част започна с по-активна игра на домакините. Стърлинг се измъкна от засадата, напредна и стреля към близкия ъгъл - Куртоа изби. В 54-ата Каземиро сгреши при изнасянето на топката, "гражданите" бързо развиха нападение, но последният пас в наказателното поле не беше прецизен. Илкай Гюндоган можеше да стреля, ала предпочете подаване, което се оказа дълго за Стърлинг.

Английският тим притисна своя съперник и много рядко му даваше да играе с топката. В 62-рата гостите от "Сантиаго Бернабеу" се възползваха от грешка на Лапорт и организираха опасна контра на разредено пространство. Бензема напредна, но ударът му беше блокиран. В 66-ата Жезус се завъртя в наказателното поле, финтира Милитао и стреля - Куртоа успя да извади кълбото над гредата.

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 68-ата Варан не прецени добре висока топка, допусна тя да тупне и след това не върна достатъчно добре към вратаря. Жезус застигна топката и я търкулна покрай Куртоа за 2:1. Втора голяма грешка на френския бранител, донесла попадение. "Лос бланкос" реагираха мигновено, атакувайки с повече футболисти. Лука Модрич се сдоби с хубава възможност, но изстрелът му беше блокиран от Гюндоган.

С приближаването на последния сигнал "гражданите" все по-уверено владееха топката, а гостите от "Бернабеу" не показаха сили за съпротива.

 Манчестър Сити изхвърли Реал Мадрид от Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Сезонът приключва за Реал Мадрид, който успя да стане шампион на Испания. Манчестър Сити продължава преследването на голямата си цел - трофея в Шампионската лига. Английският тим се отправи към Лисабон, където в следващия половин месец ще стане ясен победителят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.