Last news in Fakti

8 Август, 2020 23:54 3 273 4

Байерн Мюнхен отново се подигра с Челси

  • толисо-
  • ейбрахам-
  • перишич-
  • байерн мюнхен-
  • челси-
  • шампионска лига-
  • разгром-
  • левандовски

Баварците спечелиха реванша с 4:1 и с общ резултат 7:1 продължават на четвъртфиналите

Байерн Мюнхен отново се подигра с Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен спечели с 4:1 домакинството си на Челси в реванша между двата тима от осминафиналите в Шампионската лига. "Баварците" си бяха решили нещата още преди карантината, когато биха с 3:0 в Лондон и с общ резултат 7:1 продължават напред. Левандовски на два пъти, Перишич и Толисо бяха точни за "баварците", а Ейбрахам реализира за Челси.

В началото на срещата Байерн поведе. Това стана още в 9-ата минута. Тогава Робърт Левандовски бе изведен сам срещу вратаря Кабайеро. Звездата на тима от Мюнхен го финтира, а стражът го повали и реферът отсъди дузпа. Левандовски реализира хладнокръвно за Байерн - 1:0. Това бе гол номер 52 за Левандовски в 44 мача този сезон.

Домакините реализираха и втори гол в 24-ата минута. Левандовски изведе по чудесен начин Иван Перишич, който хладнокръвно вкара топката за 2:0.

Челси успя да вкара гол в 27-ата минута чрез Хъдсън-Одой, който стреля мощно от границата на наказателното поле. VAR обаче се намеси и отмени попадението, заради засада.

В 44-ата минута Челси все пак стигна до гол. Той падна след като Емерсон центрира по земя отляво. Вратарят Мануел Нойер легна, за да хване топката, но я изпусна. Гафът позволи на Тами Ейбрахам да вкара на празна врата и да върне "сините" от Лондон в мача.

В началото на второто полувреме мачът продължи да бъде много открит. Атаките към двете врати се редяха една след друга. Баркли и Ейбрахам пропуснаха за "сините", а Дейвис имаше шанс да вкара за Байерн.

В 64-ата минута Тиаго имаше отличен шанс да вкара трети гол за Байерн. Той бе забравен от защитниците на Челси и стреля мощно с глава, но топката рикошира от играч на "сините". Три минути по-късно Тиато фаулира Рос Баркли на дъгата на наказателното поле. Халфът на Челси стреля от прекия свободен удар, но топката се удари в стената.

В 76-ата минута Байерн стигна и до трети гол. Левандовски центрира по левия фланг по превъзходен начин. Резервата Корентен Толисо се оказа сам в малкото наказателно поле и разстреля Кабайеро за 3:1.

В 84-ата минута Байерн реализира още един гол. Негов автор бе Робърт Левандовски. Той се извиси високо и вкара с глава след чудесно центриране на Одриосола. Така, полякът вече има 53 гола в 44 мача този сезон, а 13 от тях са само в Шампионската лига.

До края на двубоя не се случи нищо по-интересно и така "баварците" продължават с общ резултат 7:1 към четвъртфиналите, където ще играят с Барселона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    2 19 Отговор
    Стига с тъпите мачлета бе!
    България гори, те за мач седнали да ми пишат!
    Как не ви е срам?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тойота

    3 3 Отговор
    Да кой гледа футбол още незнам.Само някви бавноразвиващи.
  • 4 Ъжикхрдк

    1 1 Отговор
    Байерн се " подигра" аххаах, още боли 2012година,това беше подигравка 😂😂😂😂