Last news in Fakti

11 Август, 2020 08:59 1 684 0

Днес стават ясни последните полуфиналисти в Лига Европа

  • лига европа-
  • базел-
  • шахтьор донецк-
  • футбол-
  • севиля-
  • уулвърхемптън

Шахтьор Донецк излиза като фаворит срещу Базел, докато Уулвърхемптън и Севиля се изправят във второто голямо дерби на четвъртфиналната фаза

Днес стават ясни последните полуфиналисти в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Днес ще станат ясни и последните два отбора, които ще намерят място в полуфиналите в Лига Европа. Шахтьор Донецк излиза като фаворит в срещата с швейцарския Базел, докато Уулвърхемптън и Севиля се изправят във второто голямо дерби на четвъртфиналната фаза. 

Съставът на Шахтьор играе освободено, след като отдавна си осигури титлата в Украйна, с което и участието в груповата фаза на Шампионската лига през идния сезон. Отборът традиционно е съставен от изключително класни бразилски състезатели и момчетата на треньора Луис Кастро ще се надяват да повторят героизма на състава на Шахтьор от сезон 2008/2009-а спечели последното издание на Купата на УЕФА, вече познат именно като Лига Европа.

Във втория сблъсък отявлен фаворит обаче трудно може да се посочи. Севиля вече си осигури участието в турнира на най-богатите през идната кампания, след като завърши в топ 4 в Ла Лига. Андалусийците обаче обичат този турнир, след като в периода 2014-2016-година спечелиха три поредни издания на втората по престиж европейска клубна надпревара. 

Срещу състава на Хулиен Лопетеги обаче излиза изключително солидния английски Уулвърхемптън. Момчетата на Нуно Еспирито Санто ще са сериозно стимулирани от възможността да играят в Шампионската лига при спечелване на турнира, като неведнъж през сезон те показаха, че винаги са изключителен дразнител за най-големите тимове. 

И двете полуфинални срещи са с начален час 22:00 българско време. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА