Last news in Fakti

8 Септември, 2020 18:46 2 978 12

Американска журналистка: Американската тенис асоциация прояви двоен стандарт към Джокович

  • журналистка-
  • двоен стандарт-
  • уилямс-
  • джокович-
  • us open-
  • организатори-
  • дисквалификация-
  • удар

"Когато Джокович реагира по подобен начин е разочарование, а когато се отнася за Серина Уилямс, е само драматично", смята Келси Трейнър

Американска журналистка: Американската тенис асоциация прояви двоен стандарт към Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Журналистката и продуцент на спортни предавания Келси Трейнър разкри, че отстраняването на Новак Джокович от US Open е проява на двоен стандарт от страна на Американската тенис асоциация, която е организатор на турнира.

„Когато Джокович реагира по подобен начин е разочарование, а когато се отнася за Серина Уилямс, е само драматично. Това е двоен стандарт“, написа американката в „Туитър“.

Тя има предвид случая със Серина от US Open 2018, когато американката вдигна огромен скандал на съдията на стола Карлош Рамош и дори го обвини в сексизъм. Това се случи по време на финала срещу Наоми Осака. Тогава американката беше глобена само със 17 000 долара и дори получи подкрепа от страна на Американската тенис асоциация.

В същото време бившият американски тенисист Тод Уудбридж, който ще остане в историята като един от най-добрите играчи на двойки, обяви, че ситуацията с Новак Джокович ще промени напълно един от най-големите дебати в последните години.

„Абсолютно правилно решение! Съдията нямаше друг избор. Прати го да си опакова багажа. Според правилата – ако удариш някого на корта, независимо умишлено или не, това е директна дисквалификация. Според мен този момент ще промени напълно дългите спорове относно най-великите тенисисти на всички времена“, обяви Уудбридж, който има 16 титли от Големия шлем на двойки.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 боза

    4 5 Отговор
    Това което не можа да направи обеднения уран се постигна от Американската тенис асоциация.Само гришо може да победи Джокович защото е №1 на България.
  • 3 Аааъъъ

    24 2 Отговор
    Глупости говори Уудбридж, има огромна разлика в това дали удряш някого с топката умишлено или не! Още повече, като специалист на двойки, той е напълно наясно, че по време на мач има десетки ситуации, когата пращаш топката със сила по посока на противника - при сервиз, при воле, при минаващ удар и т.н....А какво да кажем, когато някой играч не уцели добре топката и тя отиде към трибуните - пак ли е дисквалификация защото си уцелил някой зрител? Явно мисленето не е най-силната страна на Тод или просто е фен на двойния стандарт и се прави на луд...

    Коментиран от #8, #11

  • 4 Дедо

    18 2 Отговор
    Каквото и да говорят вече са ясни две неща: Първо - организаторите се ос раха хубаво и
    второ - двойния стандарт вече е без съмнение бетониран. Така този турнир тази година /при мъжте/е компрометиран!
  • 5 Джокович

    11 1 Отговор
    ви мрази и вас, нещастни янкита. Белград ще помни винаги.
  • 6 Паметлив

    7 14 Отговор
    Кой е тоя " Джокович"?? Не е ли синчето на сръбските простаци Сърджан и Диана Джокович?? Същите,които плюеха най-великия тенисист и ЛИЧНОСТ в историята Роджър Федерер,както и нашия Григор Димитров?? Та това синче,което псува,троши ракети на корта и удря лайсмени има наглостта да се смята за " най-великия"?? И като всеки сръбски простак,смята нас българите за второ качество хора!!
  • 7 Паметлив

    3 8 Отговор
    Кой е тоя " Джокович"?? Не е ли синчето на сръбските простаци Сърджан и Диана Джокович?? Същите,които плюеха най-великия тенисист и ЛИЧНОСТ в историята Роджър Федерер,както и нашия Григор Димитров?? Та това синче,което псува,троши ракети на корта и удря лайсмени има наглостта да се смята за " най-великия"?? И като всеки сръбски простак,смята нас българите за второ качество хора!!

    Коментиран от #10

  • 8 Американски протестър

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аааъъъ":

    Ако Джокович бе пратил топката към мен в публиката, щях да се хвана за гърлото, да се претърколя чак да корта и да крещя от болка като Неймар на световното първенство
  • 9 Абе хора

    7 1 Отговор
    може и да няма нищо политическо. Ами ние забравяме нещо - Джоко е богат. А какво правят бедните жертви като онази госпожица когато видят богаташ - ми все нещо ги ужилило, уболо, даже са насилени мамините невинни. Кой ли не богаташ препати от драматизма им. Е така ще е, като минава пред съдиите. Засъжаление светът вече не е на истинските мъже. Скоро и тук ще треперим, да не ни осъди някоя, затова че сме кихнали на десет метра от нея.
  • 10 Джокович е велик.

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Паметлив":

    Вашият Григор Димитров не е. Джокович играе за Сърбия. Григор Димитров си носи дълбокия провинциализъм - илюстрация на " Пази, боже, сляпо да прогледа".Отказа ли да играе за България? Помним, помним...
  • 11 ББББЪЪЪЪЪ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аааъъъ":

    Чел си ама кво си разбрал е друг въпрос ! Уудбридж си е много прав човека. Според правилника наистина ако удариш някога умишлено или не с топка, ракета, бутилка с вода ако искаш и прочие си е дисквалификация ! Дали колегата Уудбридж е забравил да спомене,че това естествено засяга само и единствено моменти извън игрова ситуация или е просто пропуск на редактора в превода си е отделен въпрос ! Затова сме вече ние да коментираме кой с какъвто акъл разполага, а не да се доверяваме на сляпо и да изтрелвваме прибързани и некомпетентни мнения ! Та за дисквалификация се приема всяко едно умишлено или не удряне по какъвто и да е начин с топка, с ръкета и прочие само извън игрова ситуация какъвто беше и случая с Джокович след края на точката ! През останалото време в игрова ситуация играчите са защитени от правилника, точно поради факта, че може неумишлено в процес на разиграване да ударят някого с топка ! Край на казуса !
  • 12 Именно

    0 1 Отговор
    Абе Джокович правилно си го отнесе, макар и да е ясно че не беше нарочно, но друг път ще внимава.
    А за дискриминацията са прави - Серена също трябва да я наказват, иначе ще продължава да прави скандали и да иска специално отношение