Last news in Fakti

24 Септември, 2020 15:57 2 145 4

Елица Костова отпадна от Ролан Гарос

  • костова-
  • отпадане-
  • квалификации-
  • ролан гарос-
  • никулеску

Българската тенисистка не успя да се пребори с румънката Моника Никулеску и загуби с 0:6, 7:6 (1), 3:6

Елица Костова отпадна от Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Елица Костова отпадна във втория квалификационен кръг на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос". 30-годишната българка отстъпи с 1:2 сета пред 16-ата поставена Моника Никулеску, в отделните части 0:6, 7:6 (1), 3:6. Двубоят се проведе на четвърти корт и продължи повече от два часа и половина.

Костова не започна обнадеждаващо и в първия сет не успя да спечели нито един гейм. Коренно различна стана срещата през втората част. Българката първа нанесе удар и поведе с 3:1 гейма, като дори имаше преднина 40:0 и сервис за аванс 4:1. Вместо това обаче, Никулеску на свой ред успя да навакса пасива и да изравни за 3:3, след което проби и поведе с 4:3. Последва нов рибрейк и поредно равенство в сета – по 4.

В края на частта Никулеску проби за аванс 6:5 и сервира за крайния успех, но пропусна два мачбола и позволи на Костова да стигне до тайбрек, в който българката беше категорична – 7:1 точки.

Още в началото на финалната част Костова поиска медицински таймаут заради проблеми в дясното бедро. Никулеску веднага се възползва и взе ранен аванс, след което поведе с 5:1. Костова успя да върне единия пробив, но за повече днес нямаше сили.

Във финалния трети кръг на квалификациите Никулеску ще се изправи срещу друга опитна тенисистка – Вера Звонарьова (Русия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    12 0 Отговор
    То да не е, като да се развяваш по бельо в коридора

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Поне видеото ще ѝ остане за спомен. Как е тренирала по бельо...
  • 3 666

    13 0 Отговор
    Лошо...мис Вежди загуби. А точно днес сутринта четяхме за подготовката й по гащи в хотела й.Нищо-другият път ще е без гащи.
  • 4 Харесвам 🎃, само сготвени

    6 0 Отговор
    С участието на корта - няма да направи кариера. С участието по гащи в коридора - може и да я забележат. (Макар там конкуренцията да е по-жестока, отколкото на игрището)