Last news in Fakti

28 Септември, 2020 12:15 2 027 6

Дъжд забавя началото на мача на Цвети Пиронкова

  • цвети пиронкова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ролан гарос

Пиронкова започва кампанията си на "Ролан Гарос" с мач от първия кръг срещу Андреа Петкович от 12:00 часа

Дъжд забавя началото на мача на Цвети Пиронкова - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва кампанията си на "Ролан Гарос" с мач от първия кръг срещу Андреа Петкович от 12:00 часа. За съжаление, в момента над френската столица се изсипва дъжд и началото на срещата ще се забави за неопределено време.

След като направи фурор със стигането до четвъртфиналите на US Open, Цвети получи "уайлд кард" за турнира от "Големия шлем" в Париж и ще участва там за 13-и път, като досега осем пъти е преодолявала първото препятствие, а за последно не можа да го направи през 2013-а.

През 2016-а тя записа най-доброто си представяне - четвъртфинал, който загуби от Ана Иванович. Ако преодолее Петкович, във втория кръг тя отново може да премери сили със Серина Уилямс.

Петкович ще играе първия си турнир от Люксембург през октомври 2019, като отсъстваше дълго време заради контузия на лявото коляно. Тя има два четвъртфинала от "Големия шлем" на сметката си, включително два в Париж през 2011-а и 2014-а, като в последния случай игра и полуфинал.

Петкович е спечелила единствения предишен дуел с Пиронкова - в групите на Турнира на шампионките през 2014 година, проведен в България. Тогава германката спечели и титлата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 0 Отговор
    Успех на нашето момиче
  • 2 Абе

    1 0 Отговор
    Потоп ли става там. Какво е това чудо вече два часа забавяне.
  • 3 Дълбоко Виждащ

    3 0 Отговор
    С Перфектна игра Пиронкова взе 1ви сет с 6 на 3
  • 4 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    В момента уилям хил дава за победа на Пиронкова 1/16,или 6,66%
  • 5 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    2ия сет Пиронкова е още по убедителна!Очаквам 2кръг да направитова ,което не успя на Юес-опен и да спечели мача си срещу Селина!
  • 6 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    6/7брек пойнт,без двойни грешки,66/110точки и 60%точки от сервис!2на0 сета Пиронкова във втори кръг!