4 Октомври, 2020 13:10 8 159 4

Дионтей Уайлдър взе тежко и важно решение

  • дионтей уайлдър-
  • треньор-
  • марк бреланд-
  • раздяла

Боксьорът е взел решение да се раздели с един от своите треньори

Дионтей Уайлдър взе тежко и важно решение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият шампион в тежка категория на WBC - Дионтей Уайлдър, е взел решение да се раздели с един от своите треньори, съобщи mma.bg. 34-годишният американец освобождава Марк Бреланд, който хвърли бялата кърпа във втората битка между Уайлдър и Фюри. Всички очакваха Уайлдър да го освободи още след самата битка, но той не го направи.

Бреланд реши да спаси своя боец от излишни щети и метна кърпата през февруари, когато Фюри размаза Уайлдър и го победи с нокаут в 7-мия рунд. Дионтей се раздели със своята титла, както и с непобедения си статут. Шели Финкел, който е мениджър на Дионтей, потвърди новината и сподели, че след трилогията ще стане ясно дали това е било правилно решение.

Бреланд беше до Уайлдър през цялата му кариера, която стартира през 2008 година. Уайлдър беше бесен на Бреланд за хвърлената кърпа и каза, че предпочита да умре на ринга, отколкото да развяват бялото знаме. В момента той се готви за третата битка с Тайсън Фюри, която е планирана за декември в Лас Вегас. Това ще е съдбоносен дуел, който ще определи хода на кариерата на "Bronze Bomber".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    18 5 Отговор
    Ами да беше умрял.Черна неблагодарност.
  • 2 Йкйхху

    8 6 Отговор
    Яко ще яде бой. Фюри става все по-добър.
  • 3 Абсолютен експерт

    1 4 Отговор
    НА ТАЙСЪН ФЮРИI КАК ЩЕ МУ ОТИВА ГИПСОВ ОРНАМЕНТ ОКОЛО ВРАТА СЛЕД ПРЯКСВОБОДЕН ПРАВ УДАР НА УАЙЛДЪР
  • 4 Фен

    5 0 Отговор
    Хора хора, трябва да се гледа картината и от другата страна. Един треньор освен че подготвя боеца за срещата има и други задължения, какви са те ли? Ами тренера е длъжен да спаси боеца в такива ситуации, в които няма шанс за победа, така той едно спестява излишните щети, които могат да бъдат много тежко, токова че да не позволят в бъдеще на един боксьор да се завърне на ринга. Това някой мислил ли го е? Спасяваш здравето, евентуално живота! Живота на боеца който ти познаваш и тренираш вече 12г. Леле леле... Какво друго може да направи човека освен да хвърли кърпата?!