Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 19:52 2 762 0

Двукратен шампион на Англия се оттегля от футбола след 18 сезона

  • пабло сабалета-
  • манчестър сити-
  • футбол

Двубоите му на клубно ниво са 594, като най-дълго се застоя при “гражданите”, където остана девет години

Двукратен шампион на Англия се оттегля от футбола след 18 сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Десният краен бранител Пабло Сабалета обяви, че се оттегля от футбола след 18 сезона като професионалист. 35-годишният аржентинец записа 58 мача за своята страна, като освен това игра за отборите на Сан Лоренцо, Еспаньол, Манчестър Сити и Уест Хам. Двубоите му на клубно ниво са 594, като най-дълго се застоя при “гражданите”, където остана девет години.

С тях той стана двукратен шампион на Англия, като спечели още Купата на ФА и “Къмюнити Шийлд” по веднъж и два пъти Купата на лигата. С “папагалчетата” той спечели Суперкупата на Испания, а с “Албиселесте” има световна титла до 20 години и златен медал от Олимпиадата в Пекин.
“Скъпи приятели,

След 18 години като професионален футболист реших да се откажа от футбола. Това бяха чудесни години, които ми дадоха възможността да се насладя на уникални и незабравими моменти. Завинаги ще съм благодарен на хората, с които споделих това пътешествие - клубовете, съотборниците, треньорите и най-вече семейството ми и всичките ми приятели. С много емоции аз оставям зад гърба си един от най-добрите периоди в моя жевот.

Благодаря ви от дъното на моето сърце”, написа Сабалета в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА