17 Октомври, 2020 19:59 1 558 1

РБ Лайпциг остава лидер в Бундеслигата след победа над Аугсбург (ВИДЕО)

  • рб лайпциг-
  • бундеслига-
  • аугсбург-
  • футзал

"Биковете" на Юлиан Нагелсман си тръгнаха с трите точки от Бавария

РБ Лайпциг остава лидер в Бундеслигата след победа над Аугсбург (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС


РБ Лайпциг запази лидерското си място в Бундеслигата. "Биковете" на Юлиан Нагелсман си тръгнаха с трите точки от Бавария, побеждавайки Аугсбург с 2:0. Съперникът даде сериозен отпор фаворите, но всичко си дойде на мястото с по един гол, във всяко от полувремената, в мрежата на Рафал Гикиевич.

РБ Лайпциг остава лидер в Бундеслигата след победа над Аугсбург (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Малко преди почивката халф-бекът Анхелино се оказа на точната позиция и се разписа след асистенция на своя испански сънародник Дани Олмо. Плеймейкърът продължи да раздава голови пасове, като спомогна на Поулсен да оформи крайното 0:2 в 66-ата.

По този начин РБ Лайпциг има 10 точки в своя актив и е недостижим за останалите си конкуренти, поне в началния етап на Бундеслигата.

РБ Лайпциг остава лидер в Бундеслигата след победа над Аугсбург (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Плътно зад тях е Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните" имаха много трудна визита на обновения Хофенхайм. Вестфалци все пак се добраха до минималния успех с 0:1. В герой за гостите се превърна големият лидер Марко Ройс. Той се появи в игра с настъпването на 64-ата минута, а 12 по-късно вече беше в прегръдките на своите колеги, подсигурявайки трите точки.

Щутгарт продължава да бъде изключително силен при своите гостувания. "Мерцедесите" удариха скъпарската селекция на Херта с 0:2 насред Берлин. "Швабите" дръпнаха рано в резултата след гол на Кепмф, а след почивката демонстрираха и своето най-силно оръжие контраатаката. Улисани в атака, домакините забравиха за Гонзало Кастро, който в 68-ата минута отбеляза красиво попадение от средна дистанция. Поредният неубедителен резултат на "Старата дама" пък може да доведе до уволнението на наставника Бруно Лабадия.

РБ Лайпциг остава лидер в Бундеслигата след победа над Аугсбург (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В другия двубой от 16:30 часа, Байер (Леверкузен) очаквано спечели визитата си на Майнц с 1:0. Единственото попадение в двубоя бе реализирано от аржентинския стрелец Лукас Аларио. Фрайбург и Вердер не се победиха и завършиха при реми 1:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да знаете

    2 0 Отговор
    Нагелсман е извънземен, тепърва ще се говори за него!