21 Октомври, 2020 16:34 2 117 4

Партизан поведе, но ''Левски'' се съвзе бързо и взе своето

  • купа на българия-
  • партизан червен бряг-
  • ''левски''-
  • левски-
  • 1:4

„Сините“ победиха с 4:1 домакините си от Червен бряг

Партизан поведе, но ''Левски'' се съвзе бързо и взе своето - 1
Снимка: levski.bg

„Левски“ продължава напред за Купата на България, след като елиминира „Партизан“ (Червен бряг) в мач от 1/16-финалите. „Сините“ победиха с 4:1 след попадения на Валери Божинов в 36-ата, Здравко Димитров в 41-ата, автогол на Петко Петков в 63-ата и попадение на Мартин Петков в 84-ата минута. За домакините точен бе Любомир Иванов в 34-ата.

„Левски“ стартира по-добре мача и стигна до първи шанс за гол още в 3-ата минута. Марин Петков обаче пропусна за реализира. Малко след това и Стивън Петков пробва удар, но той бе неточен.

"Сините" създадоха отличен шанс за попадение в 10-ата минута на двубоя. Здравко Димитров пусна към Стивън Петков, който преодоля защитник на „Партизан“ и излезе сам срещу вратаря на домакините Станислав Антонов. Той обаче изби в ъглов удар.

В 15-ата минута „Левски“ отново можеше да вкара. Валери Божинов изведе Марин Петков сам срещу вратаря Антонов. Младокът го преодоля и вкара, но бе отсъдена засада.

Въпреки натиска на „сините“ „Партизан“ поведе с 1:0 в 34-ата минута. Петко Петков проби по десния фланг и подаде към Любомир Иванов, който останал непокрит реализира.

Само 120 секунди по-късно „Левски“ изравни. Здравко Димитров проби по полевия фланг на атаката и подаде отлично към Валери Божинов. Нападателят бе останал сам и на празна врата изравни резултата.

Обратът стана факт в 41-ата минута. "Сините" поведоха с 2:1 след прекрасен гол на Здравко Димитров. Крилото получи по левия фланг, направи серия от финтове и стреля към далечния ъгъл на вратата на „Партизан“, топката се отклони от напречната греда и влезе в мрежата на тима от Червен бряг.

Второто полувреме започна със сериозно положение за „Левски“. Топката се озова в Марин Петков в наказателното поле. Той направи финт и стреля много силно, но и неточно.

Левски можеше да вкара трети гол в 62-ата минута. След ъглов удар Георги Александров от "сините" стреля с глава, но вратарят на Партизан улови топката. Минута по-късно Здравко Димитров изведе Мартин Петков сам срещу вратаря, но стражът на домакините спаси.

„Левски“ все пак стигна до трети гол. Това се случи в 63-ата минута, когато Патрик-Габриел Галчев проби по десния фланг. Пусна успореден пас на голлинията и Петко Петков си отбеляза автогол.

До края „сините“ имаха още няколко възможности за попадение, като в 84-ата минута Мартин Петков оформи крайното 4:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сини богове

    12 0 Отговор
    Те това е отбор срещу слабите е слаб за да има интрига ,но срещу класните отбори показва своята фина технична и непоколебима клсна игра и не им оставя никакъв шанс за изява. Следващия път ще постави на колене Барса Поибрене и Реал Столипиново. Напред и нагоре.
  • 2 ЛЕВСКИ 1914

    3 6 Отговор
    ЛЕВСКИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ НО Литекс тире НИКОГА НЯМА да стане Цска Цска ФАЛИРА.
  • 3 супер

    5 1 Отговор
    -гол на Слона!На празна врата е ``трудно``....
  • 4 фен

    8 1 Отговор
    Какъв футболен Подвиг! Колосът от Червен бряг е на колене!