21 Октомври, 2020 19:44 2 158 0

Берое отстрани Пирин от Купата на България по уникален начин!

  • купа на българия-
  • берое-
  • пирин-
  • 4:3

Дузпа в последната минута донесе успеха на старозагорци, които обърнаха резултата от 1:3 до 4:3

Берое отстрани Пирин от Купата на България по уникален начин! - 1
Снимка: beroe.bg

„Берое“ отстрани „Пирин“ (Благоевград) в двубой от 1 кръг в турнира за Купата на България след изключително драматичен двубой, спечелен от старозагорци с 3:4. Домакините излязоха напред в резултата в 5-та минута чрез Преслав Йорданов. „Берое“ възстанови равенството в 42-та минута чрез Макоута. Преслав Йорданов обаче даде нов аванс за „Пирин“ в добавеното време на първата част. Руберто спаси дузпа на Иван Минчев в 51-та минута, а Йорданов отбеляза третото си попадение в двубоя в 66-та минута и направи резултата 3:1. Алиун Фал намали резултата в 81-та минута, а отново той изравни три минути по-късно. Гаюс Макоута изпрати „Берое“ в следващата фаза с точно изпълнена дузпа в добавеното време на мача.

В 3-та минута Стоянов проби по левия фланг и центрира в пеналта, където Фал игра с топката, но не успя да нанесе добър удар и кълбото излезе в аут.

Домакините поведоха в резултата в 5-та минута, когато топката бе центрирана в наказателното поле, а там Аийна свали за Йорданов, който прати топката в мрежата от непосредствена близост след удар с глава – 1:0.

Еривалдо изпълни корнер в 12-та минута, а Фал засече топката с пета, но бранител изчисти пред голлинията.

Шест минути по-късно Али центрира в наказателното поле, където Еривалдо отправи удар с глава, но топката мина на метър от гредата.

В 21-та минута отново Еривалдо шутира от дъгата, но стражът на домакините успя да избие в корнер.

Минута след това Спас Георгиев центрира в наказателното поле, а там Аийна засече с глава, но топката мина покрай вратата.

В 26-та минута Октавио проби през центъра и изведе Еривалдо на скорост, който нахлу в пеналта и стреля, но топката срещна гредата.

Йорданов намери Георгиев в наказателното поле и той отправи удар в 39-та минута, но топката мина покрай вратата.

„Берое“ изравни в 41-та минута, когато след много добра комбинация Минчев изведе Макоута и той прати топката в мрежата с удар от наказателното поле – 1:1.

Домакините обаче отново поведоха в добавеното време на първата част, след като Георгиев центрира в наказателното поле, а там непокрития Йорданов прати топката в мрежата за втори път след удар с глава – 2:1

Две минути след подновяване на играта Фал овладя пас в наказателното поле, обърна се и стреля, но топката рикошира в крак на бранител и мина на сантиметри от гредата в корнер.

„Берое“ получи право да изпълни дузпа в 51-та минута след игра с ръка в наказателното поле на Бодуров. Зад топката застана Иван Минчев, но Руберто отрази удара му.

Минута след това Макоута стреля от границата на наказателното поле, но отново вратаря на домакините успя да се намеси.

В 57-та минута Стоянов центрира в наказателното поле, където Фал засече топката, но Руберто спаси.

Две минути след това Стоянов проби, навлезе в пеналта и центрира. Фал прескочи топката за Октавио, но ударът на бразилеца бе блокиран.

В 66-та минута домакините организираха бърза атака, при която Карачанаков изведе Йорданов на стрелкова позиция и нападателят прати топката в мрежата за трети път – 3:1.

В 74-та минута Стоянов центрира в пеналта, а там Фал отправи удар с глава, но над вратата.

Шест минути след това Лебон изведе Бакалов в наказателното поле, а той отправи удар, но бранител изчисти пред голлинията.

В следващата ситуация Лебон стреля от дистанция, но над вратата.

„Берое“ намали резултата в 81-та минута, когато Цветков изведе отлично Фал, а нападателят не сбърка, останал сам срещу вратаря – 3:2

Само четири минути след това отново Фал успя да изравни. Минчев изпълни пряк свободен удар, топката бе избита и попадна в Лебон. Той шутира, а Фал овладя, обърна се и прати топката в мрежата – 3:3

„Берое“ изпълни три поредни корнера в последната минута на редовното време и създаде сериозни опасности пред вратата на домакините, но стражът на „Пирин“ се справи.

В добавеното време Макоута стреля с глава, но ударът му мина над вратата.

Минута след това Фал бе изведен зад отбраната, финтира вратаря и бе съборен, а реферът отсъди втора дузпа за „Берое“.

Този път зад топката застана Макоута, който бе безпогрешен и изпрати „Берое“ в следващия кръг – 3:4


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА