27 Октомври, 2020 06:26 2 698 2

Милан и Рома с голов спектакъл на "Сан Сиро"

  • милан-
  • рома-
  • серия а-
  • футбол

Ибрахимович с нови два гола за "росонерите"

Милан и Рома с голов спектакъл на "Сан Сиро" - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в Серия "А" Милан пропусна отлична възможност да дръпне в класирането и най-накрая спря победната си серия. Прeд празните трибуните на "Сан Сиро" домакините и Рома направиха голов спектакъл, който завърши без победител - 3:3. Златан Ибрахимович (2, 79-дузпа) и Алексис Салемакерс (47) бяха точни за "росонерите", докато Един Джеко (14), Жордан Верету (71) и Мараш Кумбула (84) три пъти връщаха попаденията във вратата на Чиприан Татарушану, който направи кошмарен дебют за гранда от Милано. Румънецът подари първото попадение на гостите, а общо получи три пъти повече голове от Джанлуиджи Донарума, който имаше един допуснат гол в първите четири кръга от сезона.

Милан и Рома с голов спектакъл на
Снимка: БГНЕС

Реферът Пиеро Джакомели пък шокира всички, като даде две изключително спорни дузпи. Първо той измисли такава за "вълците", която Верету реализира за 2:2 в 71-ата минута, а в 79-ата минута даде такава и на Милан, реализирана от Ибра.

Интересното е, че в нито един от двата случая, реферът не се възползва от ВАР, като не гледа нито едното от двете положения.

Милан и Рома с голов спектакъл на
Снимка: БГНЕС

Ибра и компания загубиха първи точки през този сезон, но останаха на първо място с 13 пункта. Римляните пък имат осем точки, а след три дни приемат ЦСКА на "Олимпико" в мач от груповата фаза на Лига Европа. "Червено-черните" пък чакат Мартин Минчев и Спарта (Прага) този четвъртък във втори мач от същия турнир.

Милан и Рома с голов спектакъл на
Снимка: БГНЕС

Домакините започнаха мача без своя втори капитан - Донарума, което накрая се оказа решаващо. Въпреки страхотното начало за миланистите в двубоя. Още във втората минута Леао намери Ибра, както срещу Интер, който изпревари Миранте и даде аванс на Дявола. 39-годишният ветеран не спира да изненадва всички с нещата, които прави на терена, вкарвайки петото си попадение от три мача в тази кампания.

Милан и Рома с голов спектакъл на "Сан Сиро"

В 14-ата минута обаче капитанът на "вълците" Джеко изравни, след като Татарушану остави вратата си празна след корнер и за босненеца не беше трудно да реализира с глава третото си попадение за сезона и четвърто на "Сан Сиро" срещу "росонерите". Румънецът спаси после удари на Ибанес и Пелегрини, но грешката му тежеше за резултата.

На другата врата Миранте бе страхотен, като спаси удар с глава на Романьоли и изстрел на Чалханоглу от фаул. Турчинът не бе тренирал цяла седмица, но въпреки това бе титуляр. Кяер пък удари гредата с глава в 30-ата минута и равенството се запази до почивката.

Второто полувреме стартира подобно на първото. Леао нахлу отляво и намери Салемакерс, който не сбърка и върна преднината на Милан. Попадението е негово първо в Серия "А" през тази кампания, второ във всички турнири, и общо трето за клуба.

Милан и Рома с голов спектакъл на
Снимка: БГНЕС

Рома обаче стоеше добре на терена и тръгна да търси равенството, като създаваше проблеми на Милан, въпреки че чисти положения липсваха. Двубоят стана изключително открит и всяка атака предвещаваше нещо интересно.

Хенрих Мхитарян стреля в 68-ата минута, Татарушану изби, а Бенасер изпревари Педро, но реферът посочи бялата точка, като три минути играчите на Милан искаха обяснение, но ВАР не отмени решението. Верету беше точен с четвъртото си попадение за сезона и Рома започна да мечтае за обрат.

Пиоли пусна Крунич и Кастийехо, които замениха Леао и Салемакерс. Малко след това Джакомели реши да даде дузпа и за Милан, която пък беше бурно оспорвана от "вълците".

Милан и Рома с голов спектакъл на
Снимка: БГНЕС

Ибра, който пропусна от бялата точка срещу Интер, този път бе точен и за трети пореден мач вкара два гола на Рома с екипа на Милан. Предните два бяха през сезон 2011/2012.

Ветеранът предчувстваше, че отново ще е герой за своя млад отбор, но в 84-ата минута не се намеси добре, като опита с акробатичен удар да избие центриране от корнер. Той обаче не успя да изрита добре топката, като я прати към връхлитащия Кумбула, който вкара за 3:3. През миналата седмица бранителят донесе и победата над Йънг Бойс в Лига Европа с 2:1.

Двата отбора обаче искаха победата в този мач и не се спряха, но късметът този път не бе на страната на Дявола.

Милан и Рома с голов спектакъл на
Снимка: БГНЕС

В 89-ата минута Миранте спаси Рома след удар отблизо на Франк Кесие с глава. Капитанът Романьоли пък пропусна от три метра да донесе петата поредна победа през този сезон в калчото на Милан. Бранителят скочи най-високо в 96-ата минута, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата.

Така Милан пропусна да дръпне в класирането и за четвърти път в своята славна история да стартира с пет успеха в първите пет кръга на калчото, последният от тях през 1992/1993 г., но въпреки това записа 22-и пореден мач без загуба във всички турнири. Освен това "росонерите" вече в 25 поредни мача са отбелязвали гол в първенството, нещо което не им се бе случвало от 1973 година.

Рома пък остана без поражение на терена, след като единствената загуба дойде служебно след равенството 0:0 с Верона на старта на кампанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХРИСТО СТОИЧКОВ

    4 1 Отговор
    ФОРЦА МИЛАН.

    Коментиран от #2

  • 2 ФОРЦА

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХРИСТО СТОИЧКОВ":

    Форца Милан-Барселона 4:0. Форца