Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 18:34 1 089 1

Байерн Мюнхен с трудна победа срещу Кьолн

  • байерн мюнхен-
  • отсъствие-
  • левандовски-
  • дузпа-
  • мюлер-
  • кьолн-
  • победа-
  • гнабри

Баварците спечелиха с 2:1, въпреки отсъствието на Роберт Левандовски

Байерн Мюнхен с трудна победа срещу Кьолн - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен победи трудно Кьолн с 2:1, като гост в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата. Баварците бяха без головата си машина Роберт Левандовски, който не замина с тима за двубоя, като вероятно е получил почивка от треньора Ханзи Флик.

Байерн започна по-добре срещата и поведе още в 13-ата минута. Мариус Волф игра с ръка в наказателното поле на Кьолн и съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Томас Мюлер, който с точен удар в долния десен удар на вратата направи резултата 1:0. Последваха минути, в които двата тима намалиха оборотите и рядко застрашаваха вратата на съперника. В 29-ата минута Тимо Хорн спаси тима си от второ попадение, след като изби в корнер удар с глава на Чупо-Мотинг. В даденото от съдията продължение Байер все пак стигна до втори гол. Той бе дело на Серж Гнабри. Крилото направи страхотен пробив в наказателното поле на домакините и с удар в левия ъгъл се разписа.

Второто полувреме започна с натиск на баварците, като Гнабри бе близо до гол, но Тимо Хорн успя да спаси удара му с глава. В 71-ата минута Исмаил Якобс можеше да върне едно попадение за Кьолн. Той стреля с глава след центриране в наказателното поле на гостите, но топката мина покрай левия страничен стълб. В 82-ата минута "козлите" стигнаха до гол. Ян Тилеман стреля от разстояние, топката се отби в Доминик Дракслер и влезе в мрежата на Нойер. Ситуацията бе разгледана от ВАР за вероятна засада на Дракслер, но се оказа, че такава нямаше и съдията зачете попадението. Докрая на мача домакините опитаха да изравнят, но не успяха да отбележат гол.

Благодарение на трите точки Байерн се изкачи на първо място в класирането с 15. Втори е тимът на Борусия Дортмунд също с 15 точки, докато РБ Лайпциг са трети с 13, но и мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    Трудна трудна,колко да е трудна....Таман козлите да ги ...и оп дуспа за байерн в 13минута....после ...,като после!