Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 17:28 1 459 0

Григор Димитров ще завърши годината на 19-то място в ранглистата

  • димитров-
  • ранглиста-
  • място-
  • сезон-
  • тенис-
  • атр

За шести път българинът ще завърши сезона сред първите 20 в класацията на АТР

Григор Димитров ще завърши годината на 19-то място в ранглистата - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отстъпи една позиция в световната ранглиста и от тази седмица е под номер 19. Това означава, че за шести път и пети пореден българинът ще завърши сезона сред първите 20 в класацията на АТР.

За Димитров състезателната година приключи. Организаторите на турнира в София му пазеха покана до последния момент, но от щаба на 29-годишния хасковлия обявиха, че той е с контузия. Именно това бе причината да откаже участие и на Мастърса в Париж миналата седмица.

Григор приключи най-добрата си 2017 година на третото място, а миналата година бе под №20.

Димитър Кузманов е №291. Той днес започва участието си в "Арена Армеец" с двубой срещу Салваторе Карузо от Италия. Мачът е след 18 часа.

Александър Лазаров, който даде положителен тест за коронавирус в петък, е 542-и, Александър Донски е №592, а Адриан Андреев е 666-и.

На върха е Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Доминик Тийм. Шампионът от Париж Данийл Медведев измести Роджър Федерер от четвъртото място.

При жените Цветана Пиронкова отстъпи една позиция до №135. Виктория Томова е 138-а. Изабелла Шиникова е №202, а Елица Костова е на 209-ото място.

Първа в класацията на WTA е Ашли Барти, следвана от Симона Халеп и Наоми Осака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА